Jeg brygga igår en bitter med forventa OG på mellom 1035 og 1040 et sted.
Dette var første gangen jeg kverna malten selv, og pga grov kverning og feil kalkulering med vannmengde så endte OG på ~1030.
Tenkte at dette ikke gjorde så mye i og med at det skal være en svak øl i utgangspunktet, så jeg tilsatte bare gjæren som vanlig.
Idag begynte jeg å tenke på om det er mulig, og gunstig, å tilsette spraymalt nå etter at gjæringa er startet (kokt med noe vann selvfølgelig) direkte i gjæringsbøtta, eller er faren for infeksjon større enn evt. vinning av operasjonen?
Hvis dette er tilrådelig, så lurte jeg også på hvor mye spraymalt jeg bør tilsette til en batch på 20L for å øke OG fra 1030 til 1035+ ?
Dette var første gangen jeg kverna malten selv, og pga grov kverning og feil kalkulering med vannmengde så endte OG på ~1030.
Tenkte at dette ikke gjorde så mye i og med at det skal være en svak øl i utgangspunktet, så jeg tilsatte bare gjæren som vanlig.
Idag begynte jeg å tenke på om det er mulig, og gunstig, å tilsette spraymalt nå etter at gjæringa er startet (kokt med noe vann selvfølgelig) direkte i gjæringsbøtta, eller er faren for infeksjon større enn evt. vinning av operasjonen?
Hvis dette er tilrådelig, så lurte jeg også på hvor mye spraymalt jeg bør tilsette til en batch på 20L for å øke OG fra 1030 til 1035+ ?