kjetilj
Norbrygg-medlem
Jeg sliter med lav meskeeffektivitet under brygging. Ved brygging av White IPA i dag så havnet jeg med en OG på 1050, som er ca. 55% effektivitet.
Jeg mesker med 3 l vann/kg malt, og skyller med 10-12 liter etterpå. Bruker BIAB-system. Har sjekket oechslevekta, og den er fin. Er nøye med å ikke lage ganger under skylling, altså at jeg bruker sil ovenfor malten. Har brukt knust malt fra både Bryggselv i Stavanger og Brygging.no på Stord, men samme lave effektivitet.
Noen som har noen tips?
Jeg mesker med 3 l vann/kg malt, og skyller med 10-12 liter etterpå. Bruker BIAB-system. Har sjekket oechslevekta, og den er fin. Er nøye med å ikke lage ganger under skylling, altså at jeg bruker sil ovenfor malten. Har brukt knust malt fra både Bryggselv i Stavanger og Brygging.no på Stord, men samme lave effektivitet.
Noen som har noen tips?