Jeg satt et brygg (Pale ale) på Onsdag i sist uke og gjorde ting likt som jeg har gjort tidligere men det kan virke som om brygget ikke har "tent" skikkelig. Det gikk tre dager før det ble litt bevegelse i gjærlåsen, men det ble aldri "fullt trykk".
Tidligere har jeg latt gjæringstanken stå i et kaldt rom under stormgjæringen og så satt den inn i en gjæringsskap med varmeelement for å holde ønsket temp.
Det er en stor forandring siden de andre gangene og det er at jeg har laget en innretning som forhåpentligvis vil holde temperaturen under gjæringen mer stabilt. Jeg har laget et vannbad som jeg senker gjæringskaret nedi som holder ønsket gjæringstemperatur (18,5 grader) som sirkulerer rundt gjæringstanken og forhåpentligvis gjør at varmen som utvikles under gjæring vil bli transportert bort og ut i vannbadet.
Problemet mitt er at det ikke er full aktivitet i gjærlåsen slik som de andre gangene, og dermed lurer jeg på om jeg gjærer med for lav temperatur. Burde jeg la temperaturen være høyere til stormgjæringen har begynt for så å senke temperaturen når jeg ser at den har kommet skikkelig igang?
Temperaturområdet for gjæren skal være 14-24 grader
Tidligere har jeg latt gjæringstanken stå i et kaldt rom under stormgjæringen og så satt den inn i en gjæringsskap med varmeelement for å holde ønsket temp.
Det er en stor forandring siden de andre gangene og det er at jeg har laget en innretning som forhåpentligvis vil holde temperaturen under gjæringen mer stabilt. Jeg har laget et vannbad som jeg senker gjæringskaret nedi som holder ønsket gjæringstemperatur (18,5 grader) som sirkulerer rundt gjæringstanken og forhåpentligvis gjør at varmen som utvikles under gjæring vil bli transportert bort og ut i vannbadet.
Problemet mitt er at det ikke er full aktivitet i gjærlåsen slik som de andre gangene, og dermed lurer jeg på om jeg gjærer med for lav temperatur. Burde jeg la temperaturen være høyere til stormgjæringen har begynt for så å senke temperaturen når jeg ser at den har kommet skikkelig igang?
Temperaturområdet for gjæren skal være 14-24 grader