Ulken
Norbrygg-medlem
Har forsøkt å søke etter andre poster som omhandler dette, men får ikke søkefunksjonen til å fungere.
Jeg skal tappe på corneliusfat for første gang, og har noen nybegynnerspørsmål.
Jeg skal tappe en pilsner på 2 fat på 19 liter hver, men har kun utstyr til å koble CO2 på ett fat i gangen. Jeg skal tvangskarbonere ølet.
1. kan jeg trykksette fatene og koble fra CO2, eller må CO2 være tilkoblet hele tiden?
2. er det lurt å vente med tvangskarboneringen til ølet er ferdig modnet, eller bør det tvangskarboneres med det trykket som kreves for at dette skal gå sin gang først, og deretter lagres på lavere trykk fem til det er
drikkeklart?
Jeg skal tappe på corneliusfat for første gang, og har noen nybegynnerspørsmål.
Jeg skal tappe en pilsner på 2 fat på 19 liter hver, men har kun utstyr til å koble CO2 på ett fat i gangen. Jeg skal tvangskarbonere ølet.
1. kan jeg trykksette fatene og koble fra CO2, eller må CO2 være tilkoblet hele tiden?
2. er det lurt å vente med tvangskarboneringen til ølet er ferdig modnet, eller bør det tvangskarboneres med det trykket som kreves for at dette skal gå sin gang først, og deretter lagres på lavere trykk fem til det er
drikkeklart?