Tenkte det var sesongen for å sette juleølet / vinterølet og valget har falt på bockøl typen.
De fleste anbefalte gjærene (WY2124, 2206, 2308 og 2633) som jeg har sett for bock har en gjæringstemp på ca 9-14 grader. Dessverre er mine muligheter for gjæringstemp ca 16-17 grader.
Hvordan vil disse gjærtypene reagere på en høyere temp? Kan du evt anbefale annen gjær som passer for en bock?
PS! Skal tilsette opptil 500g røykmalt pr 25L. Dette kan vel evt overdøve noe av usmakene fra en for høy gjæringstemp?
De fleste anbefalte gjærene (WY2124, 2206, 2308 og 2633) som jeg har sett for bock har en gjæringstemp på ca 9-14 grader. Dessverre er mine muligheter for gjæringstemp ca 16-17 grader.
Hvordan vil disse gjærtypene reagere på en høyere temp? Kan du evt anbefale annen gjær som passer for en bock?
PS! Skal tilsette opptil 500g røykmalt pr 25L. Dette kan vel evt overdøve noe av usmakene fra en for høy gjæringstemp?