La jeg i gjæra for tidlig?

Brygget første allgrain, IPA igår. Fikk problemer med nedkjølingen og la i gjæra (WLP002 English Ale) etter 1.5 time, da sto tempen på 27 grader. Står i rom på ca 15 grader nå. Har jeg tatt livet av gjæra eller kan dette gå? Hva tror/vet dere?
 
Takk for trøstende ord! :)
Håper du har rett i at det blir noe.
Hvor lenge kan man surre med å få tempen ned før man risikerer at vørteren blir ødelagt?
 
Vanskelig spørsmål. Jeg har latt vørter stå over natta med god hell et par ganger. Men det kommer jo helt ann på lagring av vørteren. Den blir fort kontaminert, men dog ikke så fort som mange vil ha det til. Det sies at man burde få tempen ned på under en time, for å hindre villgjær og annet snask å sette seg i vørteren.
 
Har selv kjølt vørteren på kjøkkenbenken over natta før jeg kjøpte kjøler, har gått veldig bra. Veldig mange i australia som benytter seg av den metoden da det som kjent er brukbart varmt der og folk har et litt annet forhold til sløsing av vann.
 
Kjøler ikke australieren i plastdunker der de presser ut all luft før den lagres for å kjøle seg ned? Tenker da på nochill-metoden. :)
 
Tilbake
Topp