Hepp!
I anleding en årlig guttehelg vurderer jeg å brygge fire batcher med øl, med favorittstilen til hver av gutta. Stout og pale ale skal gå fint, men sistemann digger surøl..
Det meste jeg har lest/hørt om Brett. etc. sier at det bør stå leeeenge.
Jeg kan muligens få brygga dette midt i juli, og skal servere det i november, dvs bare 4 måneder. Er det noen kultur jeg kunne brukt for å få noe "funk" på et øl på så kort tid, eller vil det være bortkasta?
Eventuelt: Vil flasking etter så kort tid være farlig mtp. flaskebomber ettersom brett'en vil fortsette å jobbe på flaskene?
Jeg har tidligere gjort et brygg der jeg surna vørten med lakto i et par dager etter mesking, så kokte på nytt for å ta livet av bakteriene og så gjæra med rein ølgjær etterpå. Det er såklart en modell, men det er ikke helt den typen surøl jeg ønsker meg denne gangen.
Mens jeg skreiv detta innlegget nå så kom jeg på en framgangsmåte som kanskje er den beste:
Brygg en batch og hiv oppi en kultur, flask et lite antall flasker så de blir klare til drikking i november i år, men ikke flere enn at vi drikker opp alle den helga. Da bør det ikke være noe problem med flaskebomber.
Resten av batchen kan få stå videre og godgjøre seg, og kanskje bli flaska på vårparten 2015 og så bli servert på neste guttehelg høst 2015!
Andre forslag?
I anleding en årlig guttehelg vurderer jeg å brygge fire batcher med øl, med favorittstilen til hver av gutta. Stout og pale ale skal gå fint, men sistemann digger surøl..
Det meste jeg har lest/hørt om Brett. etc. sier at det bør stå leeeenge.
Jeg kan muligens få brygga dette midt i juli, og skal servere det i november, dvs bare 4 måneder. Er det noen kultur jeg kunne brukt for å få noe "funk" på et øl på så kort tid, eller vil det være bortkasta?
Eventuelt: Vil flasking etter så kort tid være farlig mtp. flaskebomber ettersom brett'en vil fortsette å jobbe på flaskene?
Jeg har tidligere gjort et brygg der jeg surna vørten med lakto i et par dager etter mesking, så kokte på nytt for å ta livet av bakteriene og så gjæra med rein ølgjær etterpå. Det er såklart en modell, men det er ikke helt den typen surøl jeg ønsker meg denne gangen.
Mens jeg skreiv detta innlegget nå så kom jeg på en framgangsmåte som kanskje er den beste:
Brygg en batch og hiv oppi en kultur, flask et lite antall flasker så de blir klare til drikking i november i år, men ikke flere enn at vi drikker opp alle den helga. Da bør det ikke være noe problem med flaskebomber.
Resten av batchen kan få stå videre og godgjøre seg, og kanskje bli flaska på vårparten 2015 og så bli servert på neste guttehelg høst 2015!
Andre forslag?