Dag
Norbrygg-medlem
Bare lurer litt:
Når vi lager malt, lar vi kornet begynne å spire, slik at det dannes et enzym som omdanner stivelsen til maltsukker under meskingen. Er det mulig å lage dette enzymet på annen måte, og kunne man f.eks gå på apoteket å kjøpe det? Hvis det kunne skaffes på en eller annen måte kunne man meske vanlig korn som ennå ikke er maltet, samt alt annet som inneholder stivelse. Litt uklart hvorfor man skulle ville det, :jaha: men det gir sikkert enda en variasjon i smak.
Og som sagt, bare lurer litt...
Når vi lager malt, lar vi kornet begynne å spire, slik at det dannes et enzym som omdanner stivelsen til maltsukker under meskingen. Er det mulig å lage dette enzymet på annen måte, og kunne man f.eks gå på apoteket å kjøpe det? Hvis det kunne skaffes på en eller annen måte kunne man meske vanlig korn som ennå ikke er maltet, samt alt annet som inneholder stivelse. Litt uklart hvorfor man skulle ville det, :jaha: men det gir sikkert enda en variasjon i smak.
Og som sagt, bare lurer litt...