Sysler med tanken om å brygge meg et krydret juleøl. Har laget et utkast med utgangspunkt i Andrimne Christmas Ale og tilsatt litt koriander og stjerneanis.
I følgea rtikkel om krydder i øl skal koriander og stjerneanis gi gode resultater i mørke øl. Tror også at det vil passe inn en en juleøl, men er litt usikker på om kombinasjonen blir topp.
Hadde satt innspill på tips om mengde, tilsetningstidspunkt eller eventuelt andre krydder som vil kunne gi gode resultater i dette øllet. :idea:
Krydret Christmas Ale
22,5 liter (21 liter ferdig øl)
OG: 1058
FG: 1016
IBU: ca. 32
4 kg pale malt, 5,6 EBC
500 g amber malt, 100 EBC
400 g crystal malt, 150 EBC
200 g dark crystal malt, 287,5 EBC
100 g pale chocolate malt, 625 EBC
38 g East Kent Goldings, blomst, 5,9 % alfasyre, 60 min.
20 g East Kent Goldings, blomst, 5,9 % alfasyre, 15 min.
20 g East Kent Goldings, blomst, 5,9 % alfasyre, 2 min.
20 g knust stjerneanis, 30 min
20 g knuste korianderfrø, 5 min
1/2 tab Protafloc, 15 min.
½ ts Wyeast gjærnæring, 15 min.
White Labs WLP002 English Ale, gjærstarter
I følgea rtikkel om krydder i øl skal koriander og stjerneanis gi gode resultater i mørke øl. Tror også at det vil passe inn en en juleøl, men er litt usikker på om kombinasjonen blir topp.
Hadde satt innspill på tips om mengde, tilsetningstidspunkt eller eventuelt andre krydder som vil kunne gi gode resultater i dette øllet. :idea:
Krydret Christmas Ale
22,5 liter (21 liter ferdig øl)
OG: 1058
FG: 1016
IBU: ca. 32
4 kg pale malt, 5,6 EBC
500 g amber malt, 100 EBC
400 g crystal malt, 150 EBC
200 g dark crystal malt, 287,5 EBC
100 g pale chocolate malt, 625 EBC
38 g East Kent Goldings, blomst, 5,9 % alfasyre, 60 min.
20 g East Kent Goldings, blomst, 5,9 % alfasyre, 15 min.
20 g East Kent Goldings, blomst, 5,9 % alfasyre, 2 min.
20 g knust stjerneanis, 30 min
20 g knuste korianderfrø, 5 min
1/2 tab Protafloc, 15 min.
½ ts Wyeast gjærnæring, 15 min.
White Labs WLP002 English Ale, gjærstarter