Koking og temperatur

Hvor kraftig bør vørteren koke? Synes kanskje min koker litt for forsiktig på komfyen min...
Når vørteren koker for fullt, ligger temperaturen på 98 grader. Er det ok?
 
Jo kraftigere du koker desto mindre DMS vil du hvertfall ende opp med.
Men bortsett fra det og litt proteinkoagulasjon tror jeg ikke det er så nøye.
Et solid, rullende kok er en god regel.
 
Kan jeg eventuelt koke litt lengre, og vente med å starte timeren til jeg har i bitterhumla?
Ja, det kan du, men det hjelper kun for DMS. Burde ikke være nødvendig igrunn, er vanlig praksis om man bruker mye pilsner-malt.
Husk at du trenger mer pre-boil om du koker lengre.
 
Koker det på 98C så koker det på 98C. Og er avdampingen høy nok bør allt være ok.
Mer preboil ved lengre kok er greit hvis kjelen er stor nok. Jeg må ofte tilsette kokende vann underveis pga liten kjele.
 
For den saks skyld, med mindre du er noe sånt som 600m over havet, så er det mer sannsynlig at det er termometeret som viser feil
 
Husj, nå må jeg kjøpe altimeter også. Jævlig utstyrsbehov denne hobbyen krever

Nei vent, it's an App for that! Stilig, da er det bare å lage seg en omregningstabell og henge på veggen
 
Tilbake
Topp