Hvor kraftig bør vørteren koke? Synes kanskje min koker litt for forsiktig på komfyen min...
Når vørteren koker for fullt, ligger temperaturen på 98 grader. Er det ok?
Jo kraftigere du koker desto mindre DMS vil du hvertfall ende opp med.
Men bortsett fra det og litt proteinkoagulasjon tror jeg ikke det er så nøye.
Et solid, rullende kok er en god regel.
Ja, det kan du, men det hjelper kun for DMS. Burde ikke være nødvendig igrunn, er vanlig praksis om man bruker mye pilsner-malt.
Husk at du trenger mer pre-boil om du koker lengre.
Koker det på 98C så koker det på 98C. Og er avdampingen høy nok bør allt være ok.
Mer preboil ved lengre kok er greit hvis kjelen er stor nok. Jeg må ofte tilsette kokende vann underveis pga liten kjele.
Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies) for å tilpasse innholdet, skreddersy din opplevelse og holde deg innlogget dersom du registrerer deg.
Ved å fortsette og bruke dette nettstedet, samtykker du i bruken av informasjonskapsler.