Kok under mesk

thomaslm

Norbrygg-medlem
Under sist brygging av juleøl skulle jeg skru opp mesketemperatur til 72 grader, jeg satt meg ned i sofaen og ventet. Jeg ventet så lenge at hele mesken startet å koke. Jeg hadde mesket i 1 time på riktig temperatur, men glemte meg som sagt ut. Vil dette ha noe å si for vørteren? Det gjærbare sukkeret er vel ok siden jeg hadde riktig temperatur i 1 time først?

Vørteren hadde perfekt OG på 1070 som var i henhold til planen.
 
Du løser opp tanniner, kan gi litt besk smak. Er det et kraftig øl kan det kanskje skules "bak" andre fremtredende smaker.
 
Største bekymring ved for varm mesk er uttrekk av tanniner fra skallene, noe som kan gi astrigens. Men, siden det skjedde før skylling gikk det sikkert bra. Det skjer helst ved høyere pH. Altså etter at en har skylt en stund.

Dessuten ved dekoksjonsmesking koker en en del av mesken for å heve temperaturen. Aldri hørt at dette gir astrigens. Ikke så vanlig å koke all mesken dog, selv om du neppe er den første som gjør det heller:)
 
Tilbake
Topp