Hei..
På lørdag skulle jeg prøve å lage øl for første gang, kjøpte ett så kalla øl-sett, den største feilen som jeg har gjort hittil er at jeg brukte sukker i steden for malt, men men gjort er gjort. Det ser ut som om det bobler fint i gjærlåsen! Temperatur i rommet er ca 18,5 grader (på pakken stod det 18-21 ikkje overskride 21 grader) Det skulle stå i 4 til 6 dager før det skulle il klarning. Det som jeg lurer på da, er hvordan jeg skal gjøre dette.
Dette lurer jeg på da:
Skal dette stå på ett kaldere rom en 18 grader under klarning?
Skal gjærlåsen fortsatt stå på?
Skal jeg stikke det over i ny dunk?
På lørdag skulle jeg prøve å lage øl for første gang, kjøpte ett så kalla øl-sett, den største feilen som jeg har gjort hittil er at jeg brukte sukker i steden for malt, men men gjort er gjort. Det ser ut som om det bobler fint i gjærlåsen! Temperatur i rommet er ca 18,5 grader (på pakken stod det 18-21 ikkje overskride 21 grader) Det skulle stå i 4 til 6 dager før det skulle il klarning. Det som jeg lurer på da, er hvordan jeg skal gjøre dette.
Dette lurer jeg på da:
Skal dette stå på ett kaldere rom en 18 grader under klarning?
Skal gjærlåsen fortsatt stå på?
Skal jeg stikke det over i ny dunk?