Tja tjo nja njei.
Du ønsker nok å la mesteparten av hot-breake og cold-breake holdes utenfor gjæringskaret? Men dersom super clean vørter i karet er viktig, så er vel en platekjøler en god løsning? Dvs, bråkjøle vørter så langt ned det er mulig over i ren dunk. Så vente til all drit har droppet ut, for så å stikke om til fermentering. Men husk at trub kan ha god effekt på fermentering, fordi det skaper nucleation sites tett nære cellene. Dette frigjør CO2, og vil bedre vilkårene. Men det kan også ha negative konsekvenser, avhengig av hva man ønsker å oppnå. Det du egentlig indikerer er ønsket om en Wirlpool. Sjekk litt på nett så finner du enkle løsninger på hvordan lage en "Wirlpoolkjøler" til bruk i BB60. Du trenger strengt tatt bare en pumpe og litt småtteri. Jeg har flere ganger kjøpt ned med stor kobberkjøler og "Wirlpool-pumpe", for så å la det stå tildekt over natten. Da blir vørter svært klar, dersom det er et ønske.