Har prøvd meg frem med flere oppskrifter, og begynner å nærme meg. Forrige oppskrift gav en (i all beskjedenhet; glimrende Irish red) men fargen var alt for mørk. Har derfor justert ned bruk av Roasted Barley i oppskriften under (som skal brygges i morgen
).
Final volume 21 l:
4.200g (85,9%) Pale Ale Malt
460g (9,4%) Crystal Malt I
200g (4,1%) Cara Malt
30g (0,6%) Roasted Barley
26g East Kent Goldings (4,5% alpha) - 60 min.
17g EKG - 20 min.
10g EKG - 10 min.
WLP 007
1 tsp Wyeast Nutrient, at 15 min.
0,5 tsp Irish Moss, at 15 min.
OG 1050
FG 1012
Alc.: 4.9%
Bitterness: 21
Mashin at 58 °C
Step 1: 10 min. at 62 °C
Step 2: 60 min. at 65 °C
Step 3: 10 min. at 72 °C
Step 4: 5 min at 78 °C
Edit: Husk at det som med Guinness er stor forskjell på Kilkenny i forskjellige land. Ølet ble, og blir, brygget på bryggeriet Smithwick's i byen Kilkenny sør i Irland, men ble tidligere kun solgt som Smithwick's i Irland (nå selges det også en versjon under navnet Kilkenny i Irland, antakelig fordi turister ikke kjenner det opprinnelige navnet).. Når Guinness kjøpte bryggeriet ble forskjellige versjoner laget for diverse land, og "alle" solgt som Kilkenny. (selges i USA under originalnavnet, men ikke samme ølet som selges i Irland)