Karbonering

Hei!

Jeg holder på å karbonere min Holmens Julebokk nå på 10-11 grader, og kom til å tenke på: Kanskje de bør stå litt varmere? Har sett flere steder at øl karboneres på 15grader 20grader etc.

Hva har forskjellige temperaturer å si for karbonering? Og hva kan være en fin temp for å karbonere en dobbelbock med 6.3% ABV?
 
Hei!

Jeg holder på å karbonere min Holmens Julebokk nå på 10-11 grader, og kom til å tenke på: Kanskje de bør stå litt varmere? Har sett flere steder at øl karboneres på 15grader 20grader etc.

Hva har forskjellige temperaturer å si for karbonering? Og hva kan være en fin temp for å karbonere en dobbelbock med 6.3% ABV?
Det er vel fint å få dem i romtemperatur. Det går fortere da, og risiko for usmaker på grunn av høyere temperatur enn gjæringstemperatur anses vel som lav. Jeg har forsøkt å karbonere lagerøl ved de temperaturene der, og det tok innmari lang tid, og jeg tror heller at det var til skade enn gavn.
 
Tilbake
Topp