Hei dere.
Jeg brygget en porter for en tid tilbake , den satte jeg på flasker for 2-3 uker siden. Primet den med ca 6 g sukker pr liter. Har jekket en flaske i ny og ne for å sjekke karboneringen, men det er så vidt man kan høre en liten ssssst når man åpner flasken og det er så godt som helt flatt.
Ølet sto i kjelleren min med rundt 18 grader, men etter rundt 10 dager ble jeg bekymret for at tempen kunne være en del lavere om nettene og flyttet derfor kassene opp der jeg vet tempen er ca 20 grader konstant. Det ser heller ikke ut til å ha hjulpet med en uke her oppe.
Hva kan ha skjedd, og hva bør jeg gjøre? Jekke alle flaskene og tilsette karboneringsdrops eller noe? Helle ut?
Er ikke veldig fornøyd med smaken på den heller. Mye estere, skikkelig bananarama, men hadde håpet dette kunne endre seg over tid og med god karbonering. Noen anbefalinger til gjær for porter/stout?
Jeg brygget en porter for en tid tilbake , den satte jeg på flasker for 2-3 uker siden. Primet den med ca 6 g sukker pr liter. Har jekket en flaske i ny og ne for å sjekke karboneringen, men det er så vidt man kan høre en liten ssssst når man åpner flasken og det er så godt som helt flatt.
Ølet sto i kjelleren min med rundt 18 grader, men etter rundt 10 dager ble jeg bekymret for at tempen kunne være en del lavere om nettene og flyttet derfor kassene opp der jeg vet tempen er ca 20 grader konstant. Det ser heller ikke ut til å ha hjulpet med en uke her oppe.
Hva kan ha skjedd, og hva bør jeg gjøre? Jekke alle flaskene og tilsette karboneringsdrops eller noe? Helle ut?
Er ikke veldig fornøyd med smaken på den heller. Mye estere, skikkelig bananarama, men hadde håpet dette kunne endre seg over tid og med god karbonering. Noen anbefalinger til gjær for porter/stout?