Borgar skrev:Henger meg på tråden med nytt spørsmål: tar man utgangspunkt i høyeste temp ølet har hatt under gjæringsprossessen(temp under diacetylrest feks 14 grader) når man skal beregne hvor mye sukker man skal bruke eller ser man på hva som har vært gjæringstemp ( feks11grader)? Har tidligere valgt siste alternativ, men er usikker på om dette er riktig.
Jørn Hammerud skrev:Man tar alltid utgangspunkt i høyeste temp under gjæringen.
ole84 skrev:Borgar skrev:Henger meg på tråden med nytt spørsmål: tar man utgangspunkt i høyeste temp ølet har hatt under gjæringsprossessen(temp under diacetylrest feks 14 grader) når man skal beregne hvor mye sukker man skal bruke eller ser man på hva som har vært gjæringstemp ( feks11grader)? Har tidligere valgt siste alternativ, men er usikker på om dette er riktig.Jørn Hammerud skrev:Man tar alltid utgangspunkt i høyeste temp under gjæringen.
kan noen forklare hva det her er snakk om?