Karbonering av jule Ale

Hallo
Har en juleale som jeg skal karbonere.
Ølet er i dag i gjæringsspann. Skal tappe over på corneliusfat og karbonere kunstig.
Ølet holder 5g C

Deretter skal det tappes over på flasker med beergun.
Kan noen med litt erfaring anbefale meg riktig trykk, antall dager det bør stå ?
Tenker da på for og få et godt øl, med mindre skumproblemer ved tipping på flasker.

På forhånd takk godfolk !

-Halfdan
 
Min juleale sto med 1 bar trykk i en uke og jeg får fint skum i glasset og passe lite kullsyre i ølen. Jeg har prøvd å tappe direkte fra fat til flasker (med partykran), og det blir greit med skum i glassene når jeg sjenker, men jeg får ikke det trivelige "poppet" når jeg åpner korken.
 
Til old Ale på 5 grader er 0,5-0,7 barg et fint trykk gir litt under 2 vol CO2


Sent from my iPhone using Tapatalk
 
Vi satte også en Julealesett Gahr edition. OG 1.056 og FG 1.012.
Flasket med drops. Nå 2 1/2 uker etterpå er det litt lite kullsyre i flaskene. Har stått i romtemp hele veien.
Smakte en igår og i bunnen av flasken var det ikke mye bunnfall å spore. Kan det være at gjæra har gått for langt og ikke har mer futt igjen til å spise sukkeret?
Kan det bedre seg å la det stå i romtemp enda en stund?
Noen som vet?
 
Tilbake
Topp