Min tankegang er at mange prosesser ikke gir utslag over smaksterskelen i seg selv, men er en del av mange faktorer som utgjør det endelige resultatet. Derfor irriterer jeg meg litt over Brulosophy som skal «bevise» om noe har effekt eller ikke.
Men når det gjelder min begrensede erfaring, har dette vært merkbart, både for skumfasthet, smak og hurtighet på karbonering. Vet ikke om det har effekt på oksydering, men vil tro at det er greit å unngå plasking i en flaskebøtte, og heller fylle rett fra gjæringskaret, men den bonus at man får mindre headspace i flaske ved dosering med sprøyte. Har da tilsatt gjær sånn at denne er aktiv og har spist oksygen på tidspunktet for flasking.
Men når det gjelder min begrensede erfaring, har dette vært merkbart, både for skumfasthet, smak og hurtighet på karbonering. Vet ikke om det har effekt på oksydering, men vil tro at det er greit å unngå plasking i en flaskebøtte, og heller fylle rett fra gjæringskaret, men den bonus at man får mindre headspace i flaske ved dosering med sprøyte. Har da tilsatt gjær sånn at denne er aktiv og har spist oksygen på tidspunktet for flasking.