Kan vi snakke om New Zealand Pilsner?

Kold Brygg

Moderator
En forholdsvis ny stil og heller ikke nødvendigvis en pilsner. Både lager og nøytral overgjær kan brukes.
Med andre ord en hybridøl.

Litt fra BJCP sin beskrivelse:
"Often brewed as a hybrid style in New Zealand using a neutral ale yeast at cool temperatures."
"Similar in balance to a Kolsch or British Golden Ale, but with a hoppier aroma.
IBU: 25-45
SRM: 2-6
OG: 1.044-1.056
FG: 1.009-1.014
ABV: 4,5-5,6%



Har planer om noe sånn som dette:
47% Pils
47% Pale Ale
4% Flaket Hvete/ Chit
2% Acid Mal
90 min
ABV rundt 5%
Justerer OG utfra gjær og forventet FG. Men ligger her nå:
OG: 1.050
FG: 1.010

0,42 g/l Pacific Gem FWT
1,25 g/l Wai-Iti 30 min
1,25 g/l Wai-Iti 5 min
1,67 g/l Wai-Iti 20min WP@80
0,63 g/l Pacific Gem 20min WP@80

Gjær. Usikker. Köln, US05, K97, Oslo Kveik?

Kom gjerne med egne erfaringer og innspill.
 
Høres igrunn fristene ut, ikke så langt unna det jeg brygga nå sist
men jeg ville vel bare kalt det Pacific Pale Ale
Skjønner godt hvorfor, noen av de nye kategoriene kan virke kunstige og unødvendige.

Men NZ Pils kan jo også brygges med lagergjær, noe som burde utelukke å kalle den ale. Samtidig burde kanskje bruk av Pilsner i navnet utelukket alegjær. Kanskje et mer passende navn hadde vært New Zealand Common? Uansett er det disse kriteriene som er satt av BJCP.
 
Tilbake
Topp