Kold Brygg
Moderator
En forholdsvis ny stil og heller ikke nødvendigvis en pilsner. Både lager og nøytral overgjær kan brukes.
Med andre ord en hybridøl.
Litt fra BJCP sin beskrivelse:
Har planer om noe sånn som dette:
47% Pils
47% Pale Ale
4% Flaket Hvete/ Chit
2% Acid Mal
90 min
ABV rundt 5%
Justerer OG utfra gjær og forventet FG. Men ligger her nå:
OG: 1.050
FG: 1.010
0,42 g/l Pacific Gem FWT
1,25 g/l Wai-Iti 30 min
1,25 g/l Wai-Iti 5 min
1,67 g/l Wai-Iti 20min WP@80
0,63 g/l Pacific Gem 20min WP@80
Gjær. Usikker. Köln, US05, K97, Oslo Kveik?
Kom gjerne med egne erfaringer og innspill.
Med andre ord en hybridøl.
Litt fra BJCP sin beskrivelse:
"Often brewed as a hybrid style in New Zealand using a neutral ale yeast at cool temperatures."
"Similar in balance to a Kolsch or British Golden Ale, but with a hoppier aroma.
IBU: 25-45
SRM: 2-6
OG: 1.044-1.056
FG: 1.009-1.014
ABV: 4,5-5,6%
New Zealand Pilsner - Brew Your Own
This pale lager combines some of the better attributes of Pilsner and Kölsch with intriguing modern New Zealand hops.
byo.com
Har planer om noe sånn som dette:
47% Pils
47% Pale Ale
4% Flaket Hvete/ Chit
2% Acid Mal
90 min
ABV rundt 5%
Justerer OG utfra gjær og forventet FG. Men ligger her nå:
OG: 1.050
FG: 1.010
0,42 g/l Pacific Gem FWT
1,25 g/l Wai-Iti 30 min
1,25 g/l Wai-Iti 5 min
1,67 g/l Wai-Iti 20min WP@80
0,63 g/l Pacific Gem 20min WP@80
Gjær. Usikker. Köln, US05, K97, Oslo Kveik?
Kom gjerne med egne erfaringer og innspill.