Kaldt etter karbonering, hvor kaldt?

Ølet har karbonert i overkant av to uker på 21°C. Skal nå settes kaldt.

Hvor kaldt bør det stå? 8-10°C som ved servering? Eller kaldere som 4°C eller liknende?

Har stc-1000 så temp kontroll er uproblematisk!


Sent from my iPhone using Tapatalk
 
Burde gjerne nevnt at det er snakk om to overgjærede øl. En pale ale og en India red.


Sent from my iPhone using Tapatalk
 
Ølet er mer holdbart jo lavere temperatur du har på det, så dersom du er ute etter best mulig holdbarhet så vil jeg si så lav termperatur som mulig. Dersom du er ute etter at ølet skal utvikle seg, som f.eks en sterk stout eller en tripel så er gjerne kald kjellertemperatur det beste.
 
Bryr oss lite om holdbarhet men mer om de prosesser som skal til for at ølet skal bunnfelle godt og utvikle riktig smak.


Sent from my iPhone using Tapatalk
 
Er du fornøyd med smaken og vil at gjæren skal bunnfalle: 4
Synes du det smaker uferdig og vil at det skal utvikle seg: 9
 
Nybegynnerspm (min første batch - IPA): Bunnfelling under karbonering i romtemperatur - gdt eller dårlig tegn?
 
Tilbake
Topp