Vi brygger for øyeblikket en belgisk inspirert juleøl. Vi har laget starter med en abbey 1214 fra wyeast. I disse starterne er det ikke nok gjær, etter min mening.
Derfor tenker jeg å tilsette to poser med US-56 fermentis til 40l.
Starteren er på 4 liter.
Er det noen som erfaring med kombinering av gjærtyper?
Min tanke er at tørrgjæren er så nøytral, at 1214 abbey vil dominere smaken og gjæringen. Er den feil? Det viktigste er å ikke miste 1214 sine egenskaper...
Tilsetting av gjær vil skje rundt 21.00-21.30....
Derfor tenker jeg å tilsette to poser med US-56 fermentis til 40l.
Starteren er på 4 liter.
Er det noen som erfaring med kombinering av gjærtyper?
Min tanke er at tørrgjæren er så nøytral, at 1214 abbey vil dominere smaken og gjæringen. Er den feil? Det viktigste er å ikke miste 1214 sine egenskaper...
Tilsetting av gjær vil skje rundt 21.00-21.30....