Juleøl - under brygging - bruk av to gjærtyper

Vi brygger for øyeblikket en belgisk inspirert juleøl. Vi har laget starter med en abbey 1214 fra wyeast. I disse starterne er det ikke nok gjær, etter min mening.

Derfor tenker jeg å tilsette to poser med US-56 fermentis til 40l.

Starteren er på 4 liter.

Er det noen som erfaring med kombinering av gjærtyper?

Min tanke er at tørrgjæren er så nøytral, at 1214 abbey vil dominere smaken og gjæringen. Er den feil? Det viktigste er å ikke miste 1214 sine egenskaper...

Tilsetting av gjær vil skje rundt 21.00-21.30.... :)
 
Beregnet OG er 1087 og starteren er ikke laget med magnetrører.

Wyeast posen vi brukte blåste seg ikke opp over et døgn, og starteren er nå 1 døgn gammel..

Takk for hurtig svar:)
 
Tror det går bra om du bruker tørrgjæren i tillegg. Mye gjær er bra i et såpass sterkt øl. Men det belgiske preget blir nok noe nedtonet. Pass på ikke å gjære ved for høy temperatur. den belgiske gjæren vil fikse det fint, men tørrgjæren har godt av en mer konvensjonell temp.
 
Tilbake
Topp