For 14 dager siden satte jeg en batch med Santas Winter varmer (ølsett).
Den hadde OG 1.050. og temp på ca 22 grader.
Etter et døgn putret det livlig i gjærlåsen, dette vedvarte noen dager for så og avta til bare et plopp i ny og ne. Da var tempraturen på 20 grader.
Nå har jeg tenkt å flaske ølet snart og målte derfor vekten på ølet. Målingen viste FG 1026.
Dette synes jeg var veldig høyt og en utregning viste at ølet hadde en alkohol prosent på drøye 3%.
Synes det er synd å kaste potensielt godt øl, så jeg drakk selvfølgelig prøven. Den smakte greit så jeg antar det ikke er snakk om infeksjon.
Det er også en god gjærkake i bunnen av karet.
Er gjæren død og ølet et "light juleøl" eller er det bare å være tålmodig en uke til?
Den hadde OG 1.050. og temp på ca 22 grader.
Etter et døgn putret det livlig i gjærlåsen, dette vedvarte noen dager for så og avta til bare et plopp i ny og ne. Da var tempraturen på 20 grader.
Nå har jeg tenkt å flaske ølet snart og målte derfor vekten på ølet. Målingen viste FG 1026.
Dette synes jeg var veldig høyt og en utregning viste at ølet hadde en alkohol prosent på drøye 3%.
Synes det er synd å kaste potensielt godt øl, så jeg drakk selvfølgelig prøven. Den smakte greit så jeg antar det ikke er snakk om infeksjon.
Det er også en god gjærkake i bunnen av karet.
Er gjæren død og ølet et "light juleøl" eller er det bare å være tålmodig en uke til?