Har forsøkt meg på å gjøre om vinneroppskriften for spesial juleøl 2007 - "Nissens julebokk" av Anders Fagerhaug til ekstraktbrygg:
Orginaloppskriften er her http://norbrygg.no/forum/index.php/topic,590.0.html Dette blir da min andre batch :namnam:
Dersom jeg bytter ut basismalt med følgende:
Malt:
4000,00 g Amber maltekstrakt fra Weyermann 92,6%
500,00 g Caramunich Malt (110,3 EBC)Grain 4,6%
620,00 g Roasted Barley (591,0 EBC)Grain 2,8%
Humle:
20 g Goldings, East Kent 5,70% 60 min kok
17,50 g Goldings, East Kent 5% 15 min kok
17,50 g Goldings, East Kent 5% 2 min kok
Gjær:
2 pk Irish Ale (Wyeast labs #1084 )
Vil gi 20 liter ferdig brygg på ca 6%
Est OG: 1062
Est SG: 1016
Høres dette fornuftig ut?
Eller bør jeg bruke en annen ekstrakt, humle eller Gjær?
Orginaloppskriften er her http://norbrygg.no/forum/index.php/topic,590.0.html Dette blir da min andre batch :namnam:
Dersom jeg bytter ut basismalt med følgende:
Malt:
4000,00 g Amber maltekstrakt fra Weyermann 92,6%
500,00 g Caramunich Malt (110,3 EBC)Grain 4,6%
620,00 g Roasted Barley (591,0 EBC)Grain 2,8%
Humle:
20 g Goldings, East Kent 5,70% 60 min kok
17,50 g Goldings, East Kent 5% 15 min kok
17,50 g Goldings, East Kent 5% 2 min kok
Gjær:
2 pk Irish Ale (Wyeast labs #1084 )
Vil gi 20 liter ferdig brygg på ca 6%
Est OG: 1062
Est SG: 1016
Høres dette fornuftig ut?
Eller bør jeg bruke en annen ekstrakt, humle eller Gjær?