[tt][size=10pt]Generell informasjon
Navn på brygget: Hake`s Juleøl
Poeng i konkurransen: 37,5 av 50
OG: 1064
FG: 1018
Farve (beregnet): EBC
Beregnet bitter: IBU, ikke oppgitt
Vørtermengde: 31 l
Sluttvolum: 23 l
Malt & sukker
4000 gram % münchener malt
2500 gram % Pilsner malt
1000 gram % Caramunich 2
500 gram % Carafa 2
Vann
20 l til innmesking
24 l til skylling
Meskeskjema
60 min 67 °C
Humle
30 gram Saaz Pellet 3,2 %-alfa 60 min
30 gram Saaz Pellet 3,2 %-alfa 20 min
20 gram Saaz Pellet 3,2 %-alfa 5 min
Krydder og andre tilsetninger
10 gram Irish moss koketid 20 min
Koketid
Total koketid vørter: 70 min
Gjær
Betegnelsen på gjæren: Wyeast 2042 Danish Lager Flytende
Gjæringstemperatur og -tid
Gjæring/primærgjæring 18 dager ved 13 grade
Modning/sekundærgjæring 14 dager ved 20 grader
Lagring 50 dager ved 5 grader
Øvrig informasjon
Filtrert: Nei
CO2: Naturlig
Bryggedato: 25.07.2010
Tappedato: 14.08.2010
Kommentar: Tilsatt 1 sukkerbit pr flaske til ettergjæring.[/tt]
Navn på brygget: Hake`s Juleøl
Poeng i konkurransen: 37,5 av 50
OG: 1064
FG: 1018
Farve (beregnet): EBC
Beregnet bitter: IBU, ikke oppgitt
Vørtermengde: 31 l
Sluttvolum: 23 l
Malt & sukker
4000 gram % münchener malt
2500 gram % Pilsner malt
1000 gram % Caramunich 2
500 gram % Carafa 2
Vann
20 l til innmesking
24 l til skylling
Meskeskjema
60 min 67 °C
Humle
30 gram Saaz Pellet 3,2 %-alfa 60 min
30 gram Saaz Pellet 3,2 %-alfa 20 min
20 gram Saaz Pellet 3,2 %-alfa 5 min
Krydder og andre tilsetninger
10 gram Irish moss koketid 20 min
Koketid
Total koketid vørter: 70 min
Gjær
Betegnelsen på gjæren: Wyeast 2042 Danish Lager Flytende
Gjæringstemperatur og -tid
Gjæring/primærgjæring 18 dager ved 13 grade
Modning/sekundærgjæring 14 dager ved 20 grader
Lagring 50 dager ved 5 grader
Øvrig informasjon
Filtrert: Nei
CO2: Naturlig
Bryggedato: 25.07.2010
Tappedato: 14.08.2010
Kommentar: Tilsatt 1 sukkerbit pr flaske til ettergjæring.[/tt]