[tt][size=10pt]Generell informasjon
Navn på brygget: Juleanger 08
Øltype: Trad. juleøl
Antall poeng i konkurransen: 40,00 av 50
OG: 1064
FG: 1012
Farve (beregnet): 21 EBC
Beregnet bitter: 35 IBU
Vørtermengde: 25 l
Sluttvolum: 23 l
Malt & sukker
5000 gram Pilsmalt - Castle 2,7 EBC
400 gram Carapils 7,3 EBC
100 gram Belgisk sjokolade 16,7 EBC
100 gram Belgisk kaffemalt 11,7 EBC
400 gram Belgisk krystall 7,3 EBC
Vann
17 l til innmesking
20 l til skylling
Meskeskjema
65 min 67 °C
Humle
20 gram Northern Brewer Pellet 8,5 %-alfa 70 min
35 gram Tettenang Pellet 4,6 %-alfa 45 min
35 gram Tettenang Pellet 4,6 %-alfa 30 min
30 gram Tettenang Pellet 4,6 %-alfa 15 min
Krydder og andre tilsetninger
Koketid
Total koketid vørter: 70 min
Gjær
Betegnelsen på gjæren: Wyeast Danish Lager Bunnfall 200
Kommentar til gjær: 3 generasjon slurry
Gjæringstemperatur og -tid
Gjæring/primærgjæring 20 dager ved 14 °C
Modning/sekundærgjæring 100 dager ved 16 °C
Lagring 3 dager ved 0 °C
Øvrig informasjon
Filtrert: Nei
CO2: Naturlig
Bryggedato: 30.03.2008
Tappedato: 10.11.2008
Kommentar: [/tt]
Navn på brygget: Juleanger 08
Øltype: Trad. juleøl
Antall poeng i konkurransen: 40,00 av 50
OG: 1064
FG: 1012
Farve (beregnet): 21 EBC
Beregnet bitter: 35 IBU
Vørtermengde: 25 l
Sluttvolum: 23 l
Malt & sukker
5000 gram Pilsmalt - Castle 2,7 EBC
400 gram Carapils 7,3 EBC
100 gram Belgisk sjokolade 16,7 EBC
100 gram Belgisk kaffemalt 11,7 EBC
400 gram Belgisk krystall 7,3 EBC
Vann
17 l til innmesking
20 l til skylling
Meskeskjema
65 min 67 °C
Humle
20 gram Northern Brewer Pellet 8,5 %-alfa 70 min
35 gram Tettenang Pellet 4,6 %-alfa 45 min
35 gram Tettenang Pellet 4,6 %-alfa 30 min
30 gram Tettenang Pellet 4,6 %-alfa 15 min
Krydder og andre tilsetninger
Koketid
Total koketid vørter: 70 min
Gjær
Betegnelsen på gjæren: Wyeast Danish Lager Bunnfall 200
Kommentar til gjær: 3 generasjon slurry
Gjæringstemperatur og -tid
Gjæring/primærgjæring 20 dager ved 14 °C
Modning/sekundærgjæring 100 dager ved 16 °C
Lagring 3 dager ved 0 °C
Øvrig informasjon
Filtrert: Nei
CO2: Naturlig
Bryggedato: 30.03.2008
Tappedato: 10.11.2008
Kommentar: [/tt]