JK 08 SJ2 - Holmen Graa Nyttaarsbukk - Trygve Torsteinsen & Rune Arnesen

[tt][size=10pt]Generell informasjon
Navn på brygget: Homen Graa Nyttårsbokk
Øltype: Doppelbokk
Antall poeng i konkurransen: 41,00 av 50
OG: 1085
FG: 1020
Farve (beregnet): 48 EBC
Beregnet bitter:  35 IBU
Vørtermengde:    104 l
Sluttvolum:      104 l

Malt & sukker
6000 gram 15,5 % Lys flytende extract 15 EBC
13500 gram 35  % Munchen              15 EBC
13500 gram 35  % Pils                  3 EBC
2250 gram  6  % Havregryn            2 EBC
1250 gram 3,25 % Crystalmalt        120 EBC
1250 gram 3,25 % Special B          300 EBC
750 gram  2  % Chocolademalt      800 EBC

Vann
90 l til innmesking
90 l til skylling

Meskeskjema
60 min 68 °C

Humle
125 gram Cascade                Pellet 6,6 %-alfa 60 min
50 gram Hallertauer Mittelfruh Pellet 4,4 %-alfa 60 min
125 gram East Kent Golding    Plugg  5,8 %-alfa 30 min
75 gram Cascade                Pellet 6,6 %-alfa 15 min
75 gram Hallertauer Mittelfruh Pellet 4,4 %-alfa 15 min

Krydder og andre tilsetninger
20 gram Grains of paradise koketid 5 min
150 gram Bitter appelsin skall koketid 5 min

Koketid
Total koketid vørter: 60 min

Gjær
Betegnelsen på gjæren: White Labs 2042 Danish Lager Bunnfall 2 liter

Gjæringstemperatur og -tid
Gjæring/primærgjæring 21 dager ved 8 °C
Modning/sekundærgjæring 21 dager ved 5 °C
Lagring 21 dager ved 5 °C

Øvrig informasjon
Filtrert: Nei
CO2: Naturlig
Bryggedato: 10.07.2008
Tappedato: 22.09.2008
 
hei bryggere

Er det noen erfarne eller andre som kunne ha regnet denne oppskriften om til 50 liter ferdig brygg.Har ikke nok kunnskaper på
dette feltet.Takke så mye på forhånd hvis noen har mulighet til det da det ser ut for at det juleølet jeg satt går i vasken.Men
vi kan ikke gi opp var mitt andre brygg så en støter vel på noen problemer
 
Spørsmål angående gjæring/modning/sekundærgjæring.
Her står det 21 dager hovedgjæring og 21 dager sekundærgjæring.
Leser her inne at det gjøres mye forskjellig. Men hvis jeg skal følge det jeg tror det er, så lar jeg gjæringsbøtta stå urørt i 6 uker, bare justerer gjæringstemp underveis. men det høres litt lenge ut.
Så hva er riktig?
 
Tilbake
Topp