Ingen gjæring

Satte opp 2 lagerøl på lørdag. Pitcha gjæra på begge dunkene på 9 grader lørdag kveld. Har nå snart gått
48 timer siden. De står på 10 grader nå. Ingen action i gjærlåsen. Har gjort dette med hell 2 ganger før, og jeg innbiller meg at det har begynt å skje ting i karene mye tidligere? Har fulgt et hurtigbryggingsregime de 2 tidligere gangene jeg har brygget lager. Dette er ferdigsett fra ølbrygging.no. Men de har bytta ut gjæret i settene sine. Nå er det et gjær som heter Mauribrew lager497. Noen som har erfaring med dette gjæret på kald pitching? Jeg har aldri rehydrert når jeg har brygget øl men har alltid fått full fres i gjærlåsen. Meskinga foregikk på den tempen den skulle.
Er det egentlig bare så enkelt som å vente til ploppinga begynner?
 
Gi det litt tid, lagergjær har eg erfart kan bruke gooood tid på å kome igong. stol aldri på gjærlåsen, gjæringskara er skjeldent heilt tette, bruk helder eit hydrometer å tak ei prøve om du er usikker, dog eg trur det er vel tidleg enda. RDWHAHB;)
 
Tilbake
Topp