Hei, Er ny på dette forumet. Jeg har laget mye ingefærøl med gingerbug (villgjær) så satt en skikkelig rakkar som
er målt til ca 7.5% nå som jeg har ingen aning på hvordan jeg skal karbonere / flaske den.
Satt 20L , brukte følgende :
600 gram ingefær , småkokte i 15 min
3 KG sukker
Saft av 5 stk sitron og 5 stk lime
5 gram EC-1118 champagne yeast
toppet opp med destilert vann til total volum var 20 L
Har stått og godgjort seg , jevn og god aktivitet i gjærlås i vel 4 uker på 22-23 grader og måler den til 1.005 , OG var 1.061
Har tenkt å flaske denne herligheten om 1 ukes tid. Er det noen som har tips på hvordan man bør flaske dette? Tenker da for å unngå at flaskene sprenger Er første
gang jeg bruker champagne gjær så er ganske grønn på det.
Tar i mot alle tips
er målt til ca 7.5% nå som jeg har ingen aning på hvordan jeg skal karbonere / flaske den.
Satt 20L , brukte følgende :
600 gram ingefær , småkokte i 15 min
3 KG sukker
Saft av 5 stk sitron og 5 stk lime
5 gram EC-1118 champagne yeast
toppet opp med destilert vann til total volum var 20 L
Har stått og godgjort seg , jevn og god aktivitet i gjærlås i vel 4 uker på 22-23 grader og måler den til 1.005 , OG var 1.061
Har tenkt å flaske denne herligheten om 1 ukes tid. Er det noen som har tips på hvordan man bør flaske dette? Tenker da for å unngå at flaskene sprenger Er første
gang jeg bruker champagne gjær så er ganske grønn på det.
Tar i mot alle tips