India Saison - IWA - noe slikt

Ønsker å lage en slags India Saison/India Wheat Ale type øl.

Den skal rettes mot bruk til sjømat ala Citrus Hystrix.

Ser for meg å bruke en belgisk eller weihen-gjær.
Ser for meg å bruke maltprofilen til en IPA.
Ser for meg middels kraftig humling med Sorachi Ace (for dill-aroma), Citra (for sitrus-aroma) og Super Galena.

Vurderer å tilsette fennikel og koriander.  Kanskje sitrongress.

Bør vel ligge rundt 6-7 ABV.

Brygges i BB30.

Ingenting her er hugget i stein, og jeg ønsker konstruktive innspill fra all den kompetansen som finnes i dette forumets brukere.
 
Syntes dette er et veldig spennende prosjekt. Ville gått for en stor anndel hvetemalt, belgisk gjær, kanskje Centinnenal + sitrongress og koriander.
Usikker på bitter humle

Kanskje no slikt:


New Beer Style: Unspecified Brewer: Hans Christian Løberg

Statistics
Volume: 23 liters
OG: 1065
FG:
Alcohol: 6.4 % by vol.
Colour: 21 EBC (Deep amber / light copper)
Bitterness: 55 IBU
BU/GU: 0.84
Fermentables
Maris Otter Pale Malt 5 EBC 4500 g
Wheat Malt 3 EBC 1500 g
Crystal Malt 135 135 EBC 500 g
Mash schedule: xx degrees for nn minutes, yy degrees for mm minutes.
Hops
Columbus 16% alpha 30 g 60 minutes
Centennial 10% alpha 30 g 15 minutes
Centennial 10% alpha 30 g 5 minutes
Cascade 6.5% alpha 30 g dry hopped
Fermentation
Yeast: WLP400 Belgian Wit
Comments:
 
Godt innspill. Søker å styre unna Cascade og Centennial for å ikke bli "bare nok en IPA."
Kanskje bruke Amarillo som bitterhumle? Men nå er jo den umulig å få tak i...
 
Amarillo har jeg selv dårlig erfaring med, men det er nokk heller et uheldig engangs tilfelle.
Citra er jeg med på
 
Jeg har svært god erfaring med kombinasjonen belgisk gjær og humle fra New Zealand. Har brygget flere øl med Wyeast 3522 og SafBrew T58 og en kombinasjon av Nelson, Motueka, NZ Cascade og et par andre. Bruker vanligvis 50/50 pilsnermalt og hvetemalt, pluss noen prosent krystallmalt og av og til special b og lys kaffemalt.
 
Hva med galaxy og crystal som NØ i sin India Saison. En av de bedre øl jeg har kommet over iår.

INDIA SAISON 7,5 alc/vol, 40 IBU, is a dry beer with a full mouth feel from rich Australian hops with a tropical aroma profile.
Bitterness is assertive but gentle.
Ingredients:  Pilsner and wheat malt, Stella and Galaxy hops, Belgian ale yeast and our local Grimstad water.
 
Arne M skrev:
Jeg har svært god erfaring med kombinasjonen belgisk gjær og humle fra New Zealand. Har brygget flere øl med Wyeast 3522 og SafBrew T58 og en kombinasjon av Nelson, Motueka, NZ Cascade og et par andre. Bruker vanligvis 50/50 pilsnermalt og hvetemalt, pluss noen prosent krystallmalt og av og til special b og lys kaffemalt.

Slenger meg med på den. Laget en blond med motueka og T58. En særs heldig kombinasjon.
 
India Saison og Citris Hystrix er selvsagt på mange måter inspirasjonen til et slikt øl. Ønsker meg derimot en litt lysere utgave av India Saison og litt mindre appelsin enn CH, og litt mer frisk hvete.

Dessuten er jeg overbevist om at jeg vil Sorachi Ace, da jeg bestemt kjenner (mange er uenige med meg) en dillsmak i den humlen, og at den derfor vil fungere som fy til all slags sjømat.

Hvor kjøper dere NZ-humle?
 
Humlegården har 14 ulike typer.  Og nå har de noen på Vestbrygg, men bare Pacific Jade og Pacific gem.
 
Tar gjerne mot innspill på denne:

Style: Specialty Beer OG: 1.059
Type: All Grain        FG: 1.014
Rating: 0.0                 ABV: 5.90 %
Calories: 193                 IBU's: 48.52
Efficiency: 75 %.      Boil Size: 28.00 L
Color:    7.2 SRM          Batch Size: 25.00 L
Preboil OG: 1.054         Boil Time: 90 minutes

Fermentation Steps
Name         Days / Temp
Primary       17 days @ 20.0°C
Bottle/Keg 7 days @ 22.0°C
Bottle/Keg 7 days @ 13.0°C

Grains & Adjuncts
Amount Percentage Name                         Time Gravity
3.00 kg 42.86 % Vienna Malt                         60 mins 1.036
3.00 kg 42.86 % Wheat Malt, Ger                 60 mins 1.039
0.50 kg 7.14 % Rice Hulls                         60 mins 1.000
0.10 kg 1.43 % Caramel/Crystal Malt -120L 60 mins 1.033
400.00 g 5.71 % Pale Malt, Maris Otter         60 mins 1.038

Hops
Amount IBU's Name Time AA %
10.00 g 7.50 Sorachi Ace 30 mins 11.00
10.00 g 3.54 Sorachi Ace 10 mins 11.00
20.00 g 3.89 Sorachi Ace   5 mins 11.00
10.00 g 9.00 Citra.        30 mins 13.20
10.00 g 4.25 Citra                 10 mins 13.20
20.00 g 4.67 Citra                   5 mins 13.20
10.00 g 8.87 Centennial 60 mins 10.00
10.00 g 6.82 Centennial 30 mins 10.00

Yeasts
Amount Name                 Laboratory / ID
2.00 pkg Belgian Wit Ale White Labs 0400

Additions
Amount Name           Time Stage
1.00 tbsp Irish Moss 15 mins Boil

Mash Profile
Medium Body Infusion 60 min @ 67.8°C
Add 17.91 L ( 2.91 L/kg ) water @ 76.4°C

Sparge 19.05 L of 76.7°C water over 60 mins

Carbonation
Amount Type Beer Temp CO2 Vols
149.69 g Corn Sugar - Bottle Carbonation 22.2°C 2.30
 
Tilbake
Topp