Hallo!
Har fått en forespørsel om å brygge en Ginger ale på kort varsel! Alt jeg har tilgjengelig er en 12L aluminiumskjele, litt over tre kg Castle Malting Pale Ale og litt diverse humle (teknisk sett blir det ikke en smash siden jeg kommer til å hive oppi litt av hvert underveis...).
Humla er ikke problemet egentlig er det ikke noe problem bortsett fra at jeg ikke har lagd egne oppskrifter fra bånn og har liten erfaring med både ingefær og smash.
Her er hva jeg tenkte meg:
- 3 kg malt og 8 l vann til mesk, det skal vel bli omtrent rett over ti liter oppi gryta. Litt knapt, men vi prøver!
- Regner med 1.3 l svinn pr kg malt, så ut skal det komme litt mer enn 4 l
- Så skyller vi opp til en dl eller to over 5 l
- Humle..? Tjah. Vi kjører på!
- Ca. 5-10 min før kokinga er ferdig kjører vi på med 20-30g ingefær!
- Satser på 5 l til gjæring selv om jeg ikke aner hva vi skal bruke som gjæringskar! (Kanskje plukke opp en 5 l saftdunk fra Europris på vei hjem...?) Bruker en pose tørrgjær som jeg plukka opp forleden. Husker ikke hva det var for noe
Etter to uker på 20-21 grader flasker vi det på Champagneflasker bare for å være fin på det! Så skal det få stå i to-tre uker til. RDWHAHB som noen sier...
Er jeg helt ute og kjører nå, eller? Alle innspill mottas med takk!
Har fått en forespørsel om å brygge en Ginger ale på kort varsel! Alt jeg har tilgjengelig er en 12L aluminiumskjele, litt over tre kg Castle Malting Pale Ale og litt diverse humle (teknisk sett blir det ikke en smash siden jeg kommer til å hive oppi litt av hvert underveis...).
Humla er ikke problemet egentlig er det ikke noe problem bortsett fra at jeg ikke har lagd egne oppskrifter fra bånn og har liten erfaring med både ingefær og smash.
Her er hva jeg tenkte meg:
- 3 kg malt og 8 l vann til mesk, det skal vel bli omtrent rett over ti liter oppi gryta. Litt knapt, men vi prøver!
- Regner med 1.3 l svinn pr kg malt, så ut skal det komme litt mer enn 4 l
- Så skyller vi opp til en dl eller to over 5 l
- Humle..? Tjah. Vi kjører på!
- Ca. 5-10 min før kokinga er ferdig kjører vi på med 20-30g ingefær!
- Satser på 5 l til gjæring selv om jeg ikke aner hva vi skal bruke som gjæringskar! (Kanskje plukke opp en 5 l saftdunk fra Europris på vei hjem...?) Bruker en pose tørrgjær som jeg plukka opp forleden. Husker ikke hva det var for noe
Etter to uker på 20-21 grader flasker vi det på Champagneflasker bare for å være fin på det! Så skal det få stå i to-tre uker til. RDWHAHB som noen sier...
Er jeg helt ute og kjører nå, eller? Alle innspill mottas med takk!