Hvordan tilsette sitrussmak til pils?

Hei
Jeg har en  speidel 50 liter og tenkte jeg skulle prøve å lage pils med litt sitrussmak. Noen som har et godt tips/oppskrift/erfaring om hvordan det kan gjøres?

Mvh

Jan Helge
 
Takker for den. Nå er jeg rimelig fersk i gamet, men jeg skjønner (dvs tror jeg skjønner) det slik at zest er en del av fruktskallet?  Hvordan tilsettes det i bryggeprosessen?
 
Zest er det ytterste laget av skallet ja (det med farge). Dette tilsettes mot slutten av kokingen. Siste 10 minuttene f.eks.
 
Hvis du er rimelig fersk i gamet... Da har du faktisk et par andre ting å tenke på enn sitrus smak. Speidel 50 liter er en fantastisk maskin, men du bør også ha kontroll på gjæren og gjærings temperaturen for å lage en god pils. Og har du det...? Her er et godt tips angående gjæring: http://www.youtube.com/watch?v=Mb226sT6qEc
 
Tilbake
Topp