Hvordan sjekke at gjærstarteren er OK før bruk

Har nettopp satt min aller første gjærstarter. Er litt spent på om det vil gå bra.  Nå skal den stå en stund før den settes i kjøleskap for settling.

Jeg er bekymret for infeksjon (pga kona som trodde det var saus i gryta med steril vørter, og tok av lokke...osv...) og at starteren ikke vil bli OK. Forøvrig menet jeg hygienen har vært på topp.  Planlegger å bruke den på lørdag.  Finnes det noe jeg kan gjøre for å sjekke om starteren er frisk og ikke infisert? Er den spolert, kan jeg alltids bruke tørrgjær.  Vil nødig pitche en gjærstarter som ikke et optimal.  Finnes det noe å se etter eller spesielle observasjoner mtp gjærstarterens tilstand og helse?

E.
 
Sett den i kjøleskapet kvelden før bruk. Trur du ser tydelig om den er infisert når den har roa seg. Visst alt er i orden vil gjæren ligge seg fint på bunnen, og du vil tydelig sjå at det er mykje meir gjær enn når du begynte :)
 
Tilbake
Topp