Har nettopp satt min aller første gjærstarter. Er litt spent på om det vil gå bra. Nå skal den stå en stund før den settes i kjøleskap for settling.
Jeg er bekymret for infeksjon (pga kona som trodde det var saus i gryta med steril vørter, og tok av lokke...osv...) og at starteren ikke vil bli OK. Forøvrig menet jeg hygienen har vært på topp. Planlegger å bruke den på lørdag. Finnes det noe jeg kan gjøre for å sjekke om starteren er frisk og ikke infisert? Er den spolert, kan jeg alltids bruke tørrgjær. Vil nødig pitche en gjærstarter som ikke et optimal. Finnes det noe å se etter eller spesielle observasjoner mtp gjærstarterens tilstand og helse?
E.
Jeg er bekymret for infeksjon (pga kona som trodde det var saus i gryta med steril vørter, og tok av lokke...osv...) og at starteren ikke vil bli OK. Forøvrig menet jeg hygienen har vært på topp. Planlegger å bruke den på lørdag. Finnes det noe jeg kan gjøre for å sjekke om starteren er frisk og ikke infisert? Er den spolert, kan jeg alltids bruke tørrgjær. Vil nødig pitche en gjærstarter som ikke et optimal. Finnes det noe å se etter eller spesielle observasjoner mtp gjærstarterens tilstand og helse?
E.