Hei.
For et pr uker siden prøvde jeg meg på en tjekkisk pils i en ny kjele.
Lang historie kort så havna jeg nede på kun 14l bitter vørter på solide OG 1.070.
Med kun 1pk saflager s23 tilrådighet var jeg litt bekymret på om gjæringa ville greie en
Så sterk vørter,men etter 1 uke var vørteren nede i 1.010. Den smaker faktisk fortreffelig, men skal få godgjøre seg enda 1 god uke.
Uvisst om typeriktigheten til ølet jeg har laget så ser jeg for meg at en så sterk lager må ha mye kullsyre,men når man bruker sukkerlake
På flaske er frykten for bomber til stede.
CA Hvor mye sukker er "innafor" å bruke pr liter uten å ty til værnebriller 8 -10-12 g ??
Mvh
Stian
For et pr uker siden prøvde jeg meg på en tjekkisk pils i en ny kjele.
Lang historie kort så havna jeg nede på kun 14l bitter vørter på solide OG 1.070.
Med kun 1pk saflager s23 tilrådighet var jeg litt bekymret på om gjæringa ville greie en
Så sterk vørter,men etter 1 uke var vørteren nede i 1.010. Den smaker faktisk fortreffelig, men skal få godgjøre seg enda 1 god uke.
Uvisst om typeriktigheten til ølet jeg har laget så ser jeg for meg at en så sterk lager må ha mye kullsyre,men når man bruker sukkerlake
På flaske er frykten for bomber til stede.
CA Hvor mye sukker er "innafor" å bruke pr liter uten å ty til værnebriller 8 -10-12 g ??
Mvh
Stian