Hvor lenge kan egentlig ølet stå til gjæring?

Hei!

Brygget tidligere, ca 2 mnd siden, en mørk lager.
Etter ca 3 uker til gjæring skulle egentlig ølet over på flasker, men tidsnød gjorde at det ikke lot seg gjøre.
Etter ytterlige 3 uker, satte jeg egentlig bare den dunken til side, og regnet den som svinn.
Jeg har enda ikke kvittet meg med dette ølet, som fremdeles står på gjæringsdunken.
Det lukter relativt friskt, men har ikke dristet meg til å smake på det.
Den siste måneden har det stått på under 5 grader.
Er det fortsatt verdt å bruke tid på å flaske?

Hvor lenge kan det egentlig stå på gjæringskaken? Jeg ville ikke trodd mer enn 4-5 uker??
Etter som at det fortsatt lukter friskt, kan det ha blitt reddet av at temperaturen har vært under gjæringstemp?
 
2 måneder burde vere nok hvis det ikke er spesielt sterkt :yes: , noe særlig mer enn det uten å stikke om er kanskje ikke å anbefale

Har sett enkelte bryggere si minimum 4 uker på gjærkar og opp i et halvt år på sterkøl
 
Da går det helt fint. Bare å smake. Men kansje du må ha i mer gjær for å få god karbonering på flaske.
 
jeg smakte på det igår, og det hadde faktisk en ren og fin smak!
Jeg karbonerer bare på fat, så det er ikke noe problem.
 
Tilbake
Topp