Hveteøl

Jeg tenker å brygge en Wit til påske, men har fått med meg at hveteøl er best fersk. Nå kan jo "fersk" være et relativt begrep, men vil en Wit på ca 5% abv være på høyden til påske hvis jeg brygger nå?
 
Jeg flasket et hveteøl i mai, og noen (kanskje 4?) md senere var den bedre enn i starten. Nå er den fortsatt god, men kan ikke si at den har blitt noe bedre med lagring.
Jeg hadde ikke fått med meg at noen øl er best fersk, derfor beholdt jeg noen flasker i boden. Så jeg synes noen måneder gjorde den bedre. Den fikk en bedre munnfølelse (innbiller jeg meg, i hvert fall).
 
Hveteøl er best ferskt. Hadde et fat med hveteøl. Når det var ferskt var det kanon godt. Satt det vekk og tok det frem etter noen mnd. Da var det ikke noe godt.
 
Min erfaring er at krydderpreget forsvinner etter et par måneder, og at det blir "irriterende" klart.
Det har da blitt forvandlet til en hvilken som helst pale ale.
Noen som har noen knep for å bevare smak og uklarhet, eller er det bare å akseptere at det er ferskvare?
 
Weiss er ferskvare. Er det for klart, og du har det på flasker, skjenk halve flasken i glasset, rist så opp gjærsedimentene og skjenk resterende halvpart i glasset. Denne prakisen ser en ofte på skjenkestuer som vet forskjellen på hveteøl og lagerøl.
 
Tilbake
Topp