Skulle brygge en old ale -variant og lage hjemmelaget pasta samtidig. Har jo holdt på et par år nå så det skulle ikke være noe stress
Kort fortalt; så feil på termometer ved innemesk og fikk alt for lav temperatur i mesken, ca 58 grader. Startet gradvis oppvarming (fyrer med gass i bunn, manuelle saker). Så var det denne pastaen.... Glemte ut hele brygginga og det endte med at vannet rundt silkorgen kokte over, og mesketemperatur steg gradvis fra 58 i starten til ca 75 grader.
Forventet lavere utbytte og reduserte mengden vann til skylling. OG 1.058,
Spørsmålet mitt er; hva sier teorien, hva kan jeg forvente? At det blir øl av det vet jeg, men det kan jo være interessant å vite hva jeg kan forvente av eventuelle usmaker (tanniner kanskje?) og hvilken utgjæring jeg kan forvente. Innspill?
Kort fortalt; så feil på termometer ved innemesk og fikk alt for lav temperatur i mesken, ca 58 grader. Startet gradvis oppvarming (fyrer med gass i bunn, manuelle saker). Så var det denne pastaen.... Glemte ut hele brygginga og det endte med at vannet rundt silkorgen kokte over, og mesketemperatur steg gradvis fra 58 i starten til ca 75 grader.
Forventet lavere utbytte og reduserte mengden vann til skylling. OG 1.058,
Spørsmålet mitt er; hva sier teorien, hva kan jeg forvente? At det blir øl av det vet jeg, men det kan jo være interessant å vite hva jeg kan forvente av eventuelle usmaker (tanniner kanskje?) og hvilken utgjæring jeg kan forvente. Innspill?