Hva kan jeg brygge av dette?

Ulken

Norbrygg-medlem
Kunne tenke meg å sette en 25 l. batch i helgen. Har noen råvarer liggende, og lurer på om noen har tips til en oppskrift jeg kunne bruke basert på de råvarene jeg har. Bruker vanligvis å brygge IPA, men kunne tenke meg å prøve å få til en noe mer "julete" ale. Dette er hva som ligger på lager:

Malt:
Muntons Pale Ale EBC 4,4 - 6,6 (rikelig)
Castle Malting Cara Ruby EBC 50 (rikelig)
Castle Malting Peated (Tourbe) EBC 4-8 (500gr)
Weyermann Bøkerøkt EBC 5 (500gr)

Humle:
Goldings 2013 Alfa: 4,3% (300gr)
Northern Brewer (en rest)
Cascade (500gr)

Gjær:
Safale US-05 Tørrgjær (rikelig)
 
Du kan jo lage en amber/brown ale med pale og ruby malt. Skal du ha det til jul passer det sikkert fint å brygge noe med god karamellsmak. Hvor mye ruby blir smak og behag, 10-15% eller mer blir sikkert godt. Selv bruker jeg 30% ymse karamellmalt i julebrygget:) Jeg ville ha droppet røykmalten hvis det skal bli juleaktig, men det er smak og behag.
Kjør på med Cascade og sleng evt. oppi Northern Brewer resten og US-05. Bare husk å tenk litt på hvordan du vil ha smaksprofilen, balanse mellom maltsmak, bitterhet og aroma er viktig for resultatet. Mye karamellmalt gir også dårligere meskeeffektivitet, så du må øke maltmengden litt.
 
Tilbake
Topp