Hva f..., IPA lukter og smaker som Saison!!?

Er det noen som har en forklaring til dette fenomenet?
Skulle flaske 20 liter med en IPA som har stått til gjæring i tre uker.
Tok en prøve av brygget og la merke til at det luktet og smaken minnet om Saisonen jeg brygget for en tid tilbake. Litt jordaktig, bare mer bitter.
Gjæringsbøtta og heverten er ny. Brukte US-05 i brygget, og humlet med Cascade og Chinook.
Skjønner ingenting jeg, for all del den smakte greit men synes dette var snodig!  ::)

Kom gjerne med teorier..  :jaha:

Mvh
 
Smaken endrer seg ofte radikalt så fort brygget får kullsyre. Vent et par uker og smak igjen.
 
Ja, får håpe det endrer seg.
Blir litt som at du forventer å spise smågodt, og så viser det seg at det er potetgull. Litt forvirrende for smaksløkene.
Men synes allikevel det er merkelig at en IPA kan ha så lik karakteristikk til Saison når
man tenker på hvilken gjær og humle som har vært brukt.
Gir han et par uker så får vi se. Kommer tilbake med rapport.

Mvh
 
Tilbake
Topp