Brygget en juleale med denne malten(basert på Saint Arnold Christmas ale):
5.0 kg 2-row pale malt
0.37 kg Munich malt
0.20 kgCaraMunich malt (40 °L)
0.20 kg Special B malt
0.54 kg CaraVienne malt (20 °L)
Gjæren jeg brukte var wlp-002. Nå har bøtta stått i ca 19 dager og aktiviteten har vært fin. Slitt litt med å holde jevn temperatur. Gjæringsprosessen produserte overaskende mye varme i starten og jeg måtte flytte bøtta ned i kjeller, og så opp igjen en uke senere når den hadde roet seg.
Nå virker det som at gjæringen er ferdig, men jeg måler foreløpig FG mellom 1.016 - 1.014. Litt høyt i forhold til hva jeg er vant til. Skal flaske ølet, og er redd for flaskebomber. Eller tilsier maltprofilen og gjæren at alt stemmer?
5.0 kg 2-row pale malt
0.37 kg Munich malt
0.20 kgCaraMunich malt (40 °L)
0.20 kg Special B malt
0.54 kg CaraVienne malt (20 °L)
Gjæren jeg brukte var wlp-002. Nå har bøtta stått i ca 19 dager og aktiviteten har vært fin. Slitt litt med å holde jevn temperatur. Gjæringsprosessen produserte overaskende mye varme i starten og jeg måtte flytte bøtta ned i kjeller, og så opp igjen en uke senere når den hadde roet seg.
Nå virker det som at gjæringen er ferdig, men jeg måler foreløpig FG mellom 1.016 - 1.014. Litt høyt i forhold til hva jeg er vant til. Skal flaske ølet, og er redd for flaskebomber. Eller tilsier maltprofilen og gjæren at alt stemmer?