How to make better hoppy beers, Vinnie Cilurzo:
http://www.brew-monkey.com/articles/Better_Hoppy_Beers.pdf
"The mad fermentationist" som la ut link til denne, interressant tanken om å gjøre ferdig og coldcrashe FØR man tørrhumler, denne praksisen har ikke jeg hørt om før (for at ikke gjærcellene skal ta med seg aromaen når de bunnfeller)
De påstår også at man ikke bør pitche for mye gjær, igjen fordi den bunnfeller med humlearomaer. Stemmer det at man ender opp med flere gjærceller etter endt gjæring hvis man har pitchet mer? Jeg ville intuitivt gjettet de formerte seg til ca likt antall uansett (gitt samme sukkermengde i vørteren) .
http://www.brew-monkey.com/articles/Better_Hoppy_Beers.pdf
"The mad fermentationist" som la ut link til denne, interressant tanken om å gjøre ferdig og coldcrashe FØR man tørrhumler, denne praksisen har ikke jeg hørt om før (for at ikke gjærcellene skal ta med seg aromaen når de bunnfeller)
De påstår også at man ikke bør pitche for mye gjær, igjen fordi den bunnfeller med humlearomaer. Stemmer det at man ender opp med flere gjærceller etter endt gjæring hvis man har pitchet mer? Jeg ville intuitivt gjettet de formerte seg til ca likt antall uansett (gitt samme sukkermengde i vørteren) .