Etter enda en vaskeøkt av flasker så synes jeg dråpen begynner å nærme seg kanten av begeret, så tenkte å se på hva som er et slags minumum som trengs for å starte med fat.
Har søkt litt her og der men er så mye info som er spredt utover masse tråder at jeg tenkte jeg kunne få svar på det jeg lurer på i en tråd, nemlig denne
Hva er det absolutte minimum (uten strikk & binders) for å starte med fat?
Jeg tenkte først at man kan karbonere med sukker, men man trenger vel co2 for å drive ølen ut og inn i munnen? Da er det vel like greit å karbonere med co2 vel.
Det jeg mistenker:
1x corneliusfat
1x co2 fat
picnic-kran?
manometer?
Regulator? Det er her det stokker seg for meg. Har sett løsninger med flere manometre, jeg aner ikke hva som er hva. Ser at startkittet til bryggeland har regulator med to manometre, hva viser de?
Og hvis (når) jeg en gang i fremtiden skal oppgradere til flere fat på samme linje. Hva trenger man da? ett co2-fat med en slags fordeler? Blir det et manometer/regulator pr fat? Hvis man vil ha to fat med samme trykk, da må man vel fortsatt ha to regulatorer? Man kan vel ikke splitte det? Da vil vel trykket i fatene variere ettersom hvilken det er mest/minst øl i?
Hva er secondary regulator?
Med ett oppsett, kan man karbonere, sette fatet til lagring, karbonere ett til fat, sette det bort etc, og så bare finne frem det fatet man vil leske seg med, koble det på og tut og kjør? At man bare kan bytte fat uten stress?
Sikkert mer jeg burde spørre om, men jeg vet ikke hva jeg burde spørre om enda. Hjelp mottas med stor takk. Bilr forvirret av hele greia, det virker ved første øyenkast komplisert, men regner med at det ikke er det hvis man vet hva som er hva.
Har søkt litt her og der men er så mye info som er spredt utover masse tråder at jeg tenkte jeg kunne få svar på det jeg lurer på i en tråd, nemlig denne
Hva er det absolutte minimum (uten strikk & binders) for å starte med fat?
Jeg tenkte først at man kan karbonere med sukker, men man trenger vel co2 for å drive ølen ut og inn i munnen? Da er det vel like greit å karbonere med co2 vel.
Det jeg mistenker:
1x corneliusfat
1x co2 fat
picnic-kran?
manometer?
Regulator? Det er her det stokker seg for meg. Har sett løsninger med flere manometre, jeg aner ikke hva som er hva. Ser at startkittet til bryggeland har regulator med to manometre, hva viser de?
Og hvis (når) jeg en gang i fremtiden skal oppgradere til flere fat på samme linje. Hva trenger man da? ett co2-fat med en slags fordeler? Blir det et manometer/regulator pr fat? Hvis man vil ha to fat med samme trykk, da må man vel fortsatt ha to regulatorer? Man kan vel ikke splitte det? Da vil vel trykket i fatene variere ettersom hvilken det er mest/minst øl i?
Hva er secondary regulator?
Med ett oppsett, kan man karbonere, sette fatet til lagring, karbonere ett til fat, sette det bort etc, og så bare finne frem det fatet man vil leske seg med, koble det på og tut og kjør? At man bare kan bytte fat uten stress?
Sikkert mer jeg burde spørre om, men jeg vet ikke hva jeg burde spørre om enda. Hjelp mottas med stor takk. Bilr forvirret av hele greia, det virker ved første øyenkast komplisert, men regner med at det ikke er det hvis man vet hva som er hva.