Hei jeg har nå nettopp fått ferdig en Irish red, som supergjæret på 5 dager fra 1.054 til 1,002. Jeg la i etterkant merke til at mengden gjær kanskje var litt stor, selv om jeg bare brukte 2 poser flytende gjær. Da jeg høstet fra Den tyske lageren jeg lagde, så fikk jeg kanskje 1 dl med gjær, med irish red fikk jeg 4-5 ganger så mye. Det jeg lurer på er, hvordan vet jeg om jeg har nok gjær, og hva som er for mye når jeg bruker høstet gjær? Er det farlig om ølet gjærer på 5 dager mot 10-14?
Som informasjon så smaker Reden min fint av ristet malt, den kunne kanskje hatt litt mer markant smak av det og vært litt tykkere i smaken (råd hvordan en gjør det, har brukt Kilkenny oppskriften som ligger på forumet), ble noe sterk på 6.9%.
Som informasjon så smaker Reden min fint av ristet malt, den kunne kanskje hatt litt mer markant smak av det og vært litt tykkere i smaken (råd hvordan en gjør det, har brukt Kilkenny oppskriften som ligger på forumet), ble noe sterk på 6.9%.