Honey Porter

Runeska

Norbrygg-medlem
Var på Harry tur til Storlien og hamtret til påske.
Kjøpte selvfølgelig ØL.
Ble 12 flasker Samuel Adams. fant enn ny type.

Samuel Adams Honey Porter. Veldig god.
Så måtte jeg jo finne oppskrift for dette øl'et.

JEG fant:


Generell informasjon
Navn på brygget: Honey Porter

Øltype: All Grain
OG: 1.056
FG: ca 1.013
Farve (beregnet): 23,82 EBC
Beregnet bitter:  31,3 IBU
Vørtermengde: 23 l
Sluttvolum:  20  l

Malt & sukker
4580 gram American (2 Row)
310 gram American Caramel 90L
280 gram English Chocolate Malt
310 gram  Honey


Meskeskjema
Stegmesking med Speidel

Humle
39 gram  Fuggles    4,75% alfasyre koketid 60 min 
13 gram  Fuggles    4,75% alfasyre koketid 5 min 

Koketid
Total koketid vørter: 90 min

Gjær
Betegnelsen på gjæren:  White Labs WLP023 Burton Ale

Gjæringstemperatur og -tid
Gjæring/primærgjæring    ved 20 ºC 1 uke
Gjæring/sekundærgjæring  ved 20 ºC 1 uke

La flasken stå i 2 uker i romtemp.



Øvrig informasjon
Estimated Alcohol by Vol: 5,7 % Calories: 670,2 cal/l



Meninger og kommentarer mottas med takk.
Noen som vet når jeg skal ha i honningen?
Hvilken honning passer best ?
 

Vedlegg

  • Honeyporter.jpg
    Honeyporter.jpg
    4,8 KB · Sett: 250
Hei Runeska.
Jeg syns oppskriften din ser spennende ut.
Men vær oppmerksom på at honning (avhengig av type) setter stort preg på smak og aroma.
Med din oppskrift utgjør honningen ca 17% av det totale malt/sukkerinnholdet i vørteren. Det betyr en ganske så framtredene honningsmak- og aroma i det ferdige brygget.
Selv har jeg brygget et par Imperial Stouts med honning (økologisk lynghonning kjøpt på Meny, husker ikke navnet...), og lagt meg på ca 5% av totalen.
Det gir en subtil honningsmak/aroma som jeg syns er kledelig, og som ikke overkjører andre godsaker i ølet. Men her er det smak og behag som gjelder selvfølgelig.
Lykke til med brygget!  :)
 
Samuel Adams Honey Porter er forøvrig også tørrhumlet med EKG. Tipper du kan tilsette 15-20 gram etter en ukes gjæring.
 
Tilbake
Topp