Runeska
Norbrygg-medlem
Var på Harry tur til Storlien og hamtret til påske.
Kjøpte selvfølgelig ØL.
Ble 12 flasker Samuel Adams. fant enn ny type.
Samuel Adams Honey Porter. Veldig god.
Så måtte jeg jo finne oppskrift for dette øl'et.
JEG fant:
Generell informasjon
Navn på brygget: Honey Porter
Øltype: All Grain
OG: 1.056
FG: ca 1.013
Farve (beregnet): 23,82 EBC
Beregnet bitter: 31,3 IBU
Vørtermengde: 23 l
Sluttvolum: 20 l
Malt & sukker
4580 gram American (2 Row)
310 gram American Caramel 90L
280 gram English Chocolate Malt
310 gram Honey
Meskeskjema
Stegmesking med Speidel
Humle
39 gram Fuggles 4,75% alfasyre koketid 60 min
13 gram Fuggles 4,75% alfasyre koketid 5 min
Koketid
Total koketid vørter: 90 min
Gjær
Betegnelsen på gjæren: White Labs WLP023 Burton Ale
Gjæringstemperatur og -tid
Gjæring/primærgjæring ved 20 ºC 1 uke
Gjæring/sekundærgjæring ved 20 ºC 1 uke
La flasken stå i 2 uker i romtemp.
Øvrig informasjon
Estimated Alcohol by Vol: 5,7 % Calories: 670,2 cal/l
Meninger og kommentarer mottas med takk.
Noen som vet når jeg skal ha i honningen?
Hvilken honning passer best ?
Kjøpte selvfølgelig ØL.
Ble 12 flasker Samuel Adams. fant enn ny type.
Samuel Adams Honey Porter. Veldig god.
Så måtte jeg jo finne oppskrift for dette øl'et.
JEG fant:
Generell informasjon
Navn på brygget: Honey Porter
Øltype: All Grain
OG: 1.056
FG: ca 1.013
Farve (beregnet): 23,82 EBC
Beregnet bitter: 31,3 IBU
Vørtermengde: 23 l
Sluttvolum: 20 l
Malt & sukker
4580 gram American (2 Row)
310 gram American Caramel 90L
280 gram English Chocolate Malt
310 gram Honey
Meskeskjema
Stegmesking med Speidel
Humle
39 gram Fuggles 4,75% alfasyre koketid 60 min
13 gram Fuggles 4,75% alfasyre koketid 5 min
Koketid
Total koketid vørter: 90 min
Gjær
Betegnelsen på gjæren: White Labs WLP023 Burton Ale
Gjæringstemperatur og -tid
Gjæring/primærgjæring ved 20 ºC 1 uke
Gjæring/sekundærgjæring ved 20 ºC 1 uke
La flasken stå i 2 uker i romtemp.
Øvrig informasjon
Estimated Alcohol by Vol: 5,7 % Calories: 670,2 cal/l
Meninger og kommentarer mottas med takk.
Noen som vet når jeg skal ha i honningen?
Hvilken honning passer best ?