Honey ale.

Her er oppskrift på honey ale jeg brygget 3 uker siden. Det har karbonert en uke i fat og smaker allerede digg. Jeg brygget dette for å bli kvitt noe av humlen som jeg har hatt liggende i kjøleskap alt for lenge.

Brew in a bag.
5,0 kg pale malt.
0,6 kg cara malt.
0,4 kg caravienne malt.
Mesk 60 min . 69 grader i starten og 62 grader etter 60 min.
Meske vann 18 liter, skyllevann 16 liter ca 78 grader.
Humle :
Northern brewer 15g 60 min.
Cascade 32g 10 min.
Cascade 50g 0 min.
Tørhumling Citra 50 g etter en uke.
Kok 60 min.
Tilsett 190 g honning på 10 min.
Gjær : nottingham ale slurry.
Og 1.042 og fg 1,012.

Det smaker og lukter noe honning men ikke noe overkill etter min mening.
 
Gjør det igjen men tilsett honningen når stormgjæringen er på hell og rapporter :)

190g var jo forøvrig litt beskjedent, vel?
 
Gjør det igjen men tilsett honningen når stormgjæringen er på hell og rapporter :)

190g var jo forøvrig litt beskjedent, vel?

Muligens det var beskjedent men ville ikke ta noe sjanser, jeg har ikke mye erfaring med ekstra tilsetninger. Honning smaken har kommet frem likevel. Hvor mange gr hadde du tilsett ??
 
Jeg syntes honning fort tar over
i den form av at den tynner ut øllet og gjør det litt cider aktig
 
Tilbake
Topp