Her er oppskrift på honey ale jeg brygget 3 uker siden. Det har karbonert en uke i fat og smaker allerede digg. Jeg brygget dette for å bli kvitt noe av humlen som jeg har hatt liggende i kjøleskap alt for lenge.
Brew in a bag.
5,0 kg pale malt.
0,6 kg cara malt.
0,4 kg caravienne malt.
Mesk 60 min . 69 grader i starten og 62 grader etter 60 min.
Meske vann 18 liter, skyllevann 16 liter ca 78 grader.
Humle :
Northern brewer 15g 60 min.
Cascade 32g 10 min.
Cascade 50g 0 min.
Tørhumling Citra 50 g etter en uke.
Kok 60 min.
Tilsett 190 g honning på 10 min.
Gjær : nottingham ale slurry.
Og 1.042 og fg 1,012.
Det smaker og lukter noe honning men ikke noe overkill etter min mening.
Brew in a bag.
5,0 kg pale malt.
0,6 kg cara malt.
0,4 kg caravienne malt.
Mesk 60 min . 69 grader i starten og 62 grader etter 60 min.
Meske vann 18 liter, skyllevann 16 liter ca 78 grader.
Humle :
Northern brewer 15g 60 min.
Cascade 32g 10 min.
Cascade 50g 0 min.
Tørhumling Citra 50 g etter en uke.
Kok 60 min.
Tilsett 190 g honning på 10 min.
Gjær : nottingham ale slurry.
Og 1.042 og fg 1,012.
Det smaker og lukter noe honning men ikke noe overkill etter min mening.