Finn Berger
Moderator
Nå har mange godt med tid og kan gjøre mye rart. Dette er en tråd for sludder og sladder og brygg og bilder og annet bryggerelatert i denne tida.
Jeg tappa opp en helles i dag, og så slår det meg at det er mange små fikse detaljer vi utvikler hver for oss. Antakelig er det ikke to hjemmebryggere som gjør noe som helst på samme måten. Her er en liten illustrert historie om hvordan jeg tapper:
Jeg kunne ikke gjennomført hverken brygging eller tapping uten et sånt puslespill med store skumgummiplater med tall fra Nille. Og så har jeg et Rickenbach gjæringskar som er dedikert blandingskar. Alle gitarister burde vel holde seg til sånne? Forøvrig: Legg merke til den røde gjærlåshetta oppå gjærlåspakningen.

Karboneringsvørter. Fryses ned med en gang, og tines til tappedagen. To liter til 26 liter øl => 28 liter totalt. (Kjekt med samboer som er glad i sånn juice.)

Ikea-krakk, sylteglasspakninger for å hindre utglidning, og Nille-plater for å kunne skråstille dunken. Nødvendig for at det ikke skal danne seg ei lita gassboble i utløpet. (Jula varer forøvrig helt til påske, som dere kan se. Jeg insisterer på at den der skal stå.)
Og dermed er alt klart. Bjørnunger til 20 liter+, og 12 halvlitere. Genser (bemerk Hankø-look'en, som Pondus hadde klikka stygt på) for å beskytte mot skunk'ing. Legg merke til belysninga, som gir meg full kontroll i både start og avslutning. Proff-korker, som jeg aldri har angra på at jeg investerte i. (Står egentlig ikke der, Jeg tapper opp ei kasse av gangen før jeg korker.)
Jeg tappa opp en helles i dag, og så slår det meg at det er mange små fikse detaljer vi utvikler hver for oss. Antakelig er det ikke to hjemmebryggere som gjør noe som helst på samme måten. Her er en liten illustrert historie om hvordan jeg tapper:

Jeg kunne ikke gjennomført hverken brygging eller tapping uten et sånt puslespill med store skumgummiplater med tall fra Nille. Og så har jeg et Rickenbach gjæringskar som er dedikert blandingskar. Alle gitarister burde vel holde seg til sånne? Forøvrig: Legg merke til den røde gjærlåshetta oppå gjærlåspakningen.

Karboneringsvørter. Fryses ned med en gang, og tines til tappedagen. To liter til 26 liter øl => 28 liter totalt. (Kjekt med samboer som er glad i sånn juice.)

Ikea-krakk, sylteglasspakninger for å hindre utglidning, og Nille-plater for å kunne skråstille dunken. Nødvendig for at det ikke skal danne seg ei lita gassboble i utløpet. (Jula varer forøvrig helt til påske, som dere kan se. Jeg insisterer på at den der skal stå.)

Og dermed er alt klart. Bjørnunger til 20 liter+, og 12 halvlitere. Genser (bemerk Hankø-look'en, som Pondus hadde klikka stygt på) for å beskytte mot skunk'ing. Legg merke til belysninga, som gir meg full kontroll i både start og avslutning. Proff-korker, som jeg aldri har angra på at jeg investerte i. (Står egentlig ikke der, Jeg tapper opp ei kasse av gangen før jeg korker.)