Hei!
Jeg har tenkt til å brygge følgende Milk-stout oppskrift som jeg fant på beersmithcloud.com: (bare tilpasset Speidel 50L, og byttet til tørrgjær).
Batch Size (fermenter): 53,00 l
Estimated OG: 1,061 SG
Estimated Color: 77,2 EBC
Estimated IBU: 20,9 IBUs
Boil Time: 60 Minutes
Ingredients:
------------
Amt Name Type # %/IBU
0,55 kg Rice Hulls (0,0 EBC) Adjunct 1 4,0 %
9,92 kg Pale Malt, Maris Otter (5,9 EBC) Grain 2 72,0 %
1,65 kg Chocolate Malt (689,5 EBC) Grain 3 12,0 %
0,55 kg Roasted Barley (591,0 EBC) Grain 4 4,0 %
1,10 kg Milk Sugar (Lactose) (0,0 EBC) Sugar 5 8,0 %
97,66 g Fuggles [3,80 %] - Boil 60,0 min Hop 6 16,6 IBUs
32,55 g Fuggles [3,80 %] - Boil 30,0 min Hop 7 4,3 IBUs
3,0 pkg SafAle English Ale (DCL/Fermentis #S-04) Yeast 8 -
Mash Schedule: Single Infusion, Full Body, No Mash Out
Total Grain Weight: 13,77 kg
Hva burde jeg sette opp som meskeskjema for denne ølen?
Og er strengt tatt risskall nødvendig her? Så vidt jeg skjønner er det kun for å unngå stuck mesk, og det burde ikke være noe problem med disse maltene og denne mengden...?
Og hvor får man laktose billigst?
Kom gjerne med andre kommentarer
-Torkil
Jeg har tenkt til å brygge følgende Milk-stout oppskrift som jeg fant på beersmithcloud.com: (bare tilpasset Speidel 50L, og byttet til tørrgjær).
Batch Size (fermenter): 53,00 l
Estimated OG: 1,061 SG
Estimated Color: 77,2 EBC
Estimated IBU: 20,9 IBUs
Boil Time: 60 Minutes
Ingredients:
------------
Amt Name Type # %/IBU
0,55 kg Rice Hulls (0,0 EBC) Adjunct 1 4,0 %
9,92 kg Pale Malt, Maris Otter (5,9 EBC) Grain 2 72,0 %
1,65 kg Chocolate Malt (689,5 EBC) Grain 3 12,0 %
0,55 kg Roasted Barley (591,0 EBC) Grain 4 4,0 %
1,10 kg Milk Sugar (Lactose) (0,0 EBC) Sugar 5 8,0 %
97,66 g Fuggles [3,80 %] - Boil 60,0 min Hop 6 16,6 IBUs
32,55 g Fuggles [3,80 %] - Boil 30,0 min Hop 7 4,3 IBUs
3,0 pkg SafAle English Ale (DCL/Fermentis #S-04) Yeast 8 -
Mash Schedule: Single Infusion, Full Body, No Mash Out
Total Grain Weight: 13,77 kg
Hva burde jeg sette opp som meskeskjema for denne ølen?
Og er strengt tatt risskall nødvendig her? Så vidt jeg skjønner er det kun for å unngå stuck mesk, og det burde ikke være noe problem med disse maltene og denne mengden...?
Og hvor får man laktose billigst?
Kom gjerne med andre kommentarer
-Torkil