Hei.
Skal snart brygge mitt første juleøl, som også er mitt første allgrain. Har liten erfaring med å sette opp egne oppskrifter, så derfor lurte jeg på om noen av dere kunne gi meg en tilbakemelding på denne oppskriften. Planen er å batch-sparge og å få til et relativt maltkraftig øl, med en liten humleprofil. Alle innspill tas imot med stor takk.
Juleøl
Style: Christmas Beer
Type: All Grain
OG: 1.062
FG: 1.018
ABV: 5.76 %
IBU's: 17.24
Efficiency: 70 %
Boil Size: 25.00 L
Batch Size: 19.99 L
Color: 35.9 EBC
Boil Time: 90 minutes
Grains & Adjuncts
Amount Percentage Name Time Gravity
3.00 kg 47.62 % Pale Malt, Maris Otter 60 mins 1.038
2.00 kg 31.75 % Munich Malt - 20L 60 mins 1.035
400.00 g 6.35 % Wheat Malt, Ger 60 mins 1.039
200.00 g 3.17 % Biscuit Malt 60 mins 1.036
200.00 g 3.17 % Oats, Flaked 60 mins 1.037
100.00 g 1.59 % Fawcett Pale Chocolate 60 mins 1.030
200.00 g 3.17 % Caramel/Crystal Malt - 20L 60 mins 1.035
200.00 g 3.17 % Caramel/Crystal Malt - 60L 60 mins 1.034
Hops
Amount IBU's Name Time AA %
25.00 g 13.36 Hallertauer 60 mins 4.80
20.00 g 3.88 Hallertauer 10 mins 4.80
Yeasts
Amount Name Laboratory / ID
2.00 pkg Scottish Ale Wyeast Labs 1728 (starter)
Additions
Amount Name Time Stage
1.00 tsp Yeast Nutrient 15 mins Boil
1.00 tsp Irish Moss 15 mins Boil
Mesking på 66 grader i 75 min for god utgjæring.
Carbonation
Amount Type Beer Temp CO2 Vols
130.69 g Table Sugar - Bottle Carbonation 23.3°C 2.5
Ser dette greit ut? Noe jeg burde droppe/tilsette/justere? Vurderer å tilsette revet appelsinskall og noe krydder, men vet ikke helt hva eller hvor mye. Vil ikke ha for sterk kryddersmak på øllet.
Som sagt: Blir glad for alle tips og kommentarer. God jul.
Skal snart brygge mitt første juleøl, som også er mitt første allgrain. Har liten erfaring med å sette opp egne oppskrifter, så derfor lurte jeg på om noen av dere kunne gi meg en tilbakemelding på denne oppskriften. Planen er å batch-sparge og å få til et relativt maltkraftig øl, med en liten humleprofil. Alle innspill tas imot med stor takk.
Juleøl
Style: Christmas Beer
Type: All Grain
OG: 1.062
FG: 1.018
ABV: 5.76 %
IBU's: 17.24
Efficiency: 70 %
Boil Size: 25.00 L
Batch Size: 19.99 L
Color: 35.9 EBC
Boil Time: 90 minutes
Grains & Adjuncts
Amount Percentage Name Time Gravity
3.00 kg 47.62 % Pale Malt, Maris Otter 60 mins 1.038
2.00 kg 31.75 % Munich Malt - 20L 60 mins 1.035
400.00 g 6.35 % Wheat Malt, Ger 60 mins 1.039
200.00 g 3.17 % Biscuit Malt 60 mins 1.036
200.00 g 3.17 % Oats, Flaked 60 mins 1.037
100.00 g 1.59 % Fawcett Pale Chocolate 60 mins 1.030
200.00 g 3.17 % Caramel/Crystal Malt - 20L 60 mins 1.035
200.00 g 3.17 % Caramel/Crystal Malt - 60L 60 mins 1.034
Hops
Amount IBU's Name Time AA %
25.00 g 13.36 Hallertauer 60 mins 4.80
20.00 g 3.88 Hallertauer 10 mins 4.80
Yeasts
Amount Name Laboratory / ID
2.00 pkg Scottish Ale Wyeast Labs 1728 (starter)
Additions
Amount Name Time Stage
1.00 tsp Yeast Nutrient 15 mins Boil
1.00 tsp Irish Moss 15 mins Boil
Mesking på 66 grader i 75 min for god utgjæring.
Carbonation
Amount Type Beer Temp CO2 Vols
130.69 g Table Sugar - Bottle Carbonation 23.3°C 2.5
Ser dette greit ut? Noe jeg burde droppe/tilsette/justere? Vurderer å tilsette revet appelsinskall og noe krydder, men vet ikke helt hva eller hvor mye. Vil ikke ha for sterk kryddersmak på øllet.
Som sagt: Blir glad for alle tips og kommentarer. God jul.