Hjelp med oppskrift til feiring av ny valp

oyrisan

Norbrygg-medlem
Jeg trenger hjelp til å finne det perfekte brygg til en spesiell anledning.

Jeg ønsker å lage ett brygg for å feire at vi skal få ny valp i huset .

Valpen er en Kanadisk retriever (Nova Scotia Duck Tolling Retriever, tilsvarende bildet).

Jeg ser for meg følgende:
• Rødfarget siden valpen har rødlig pels
• Ikke for bittert (lettere å like for nybegynnere)
• Litt på den søte og fyldige siden, uten å miste all friskheten
• 4-5% slik at man glemmer hvor skarpe valpetenner er, men ikke så sterkt at man glemmer å gå tur med hunden
• Solid karbonering slik at det holder seg friskt i glasset
• Egnet til å drikke på skogstur (gjerne med spekemat, eller rundt ett bål)

Tips om sjangre, eksisterende brygg man kan klone eller nyttige ingredienser tas i mot med takk.

(Og ja, enhver unnskyldning for å brygge litt er god nok)
 

Vedlegg

  • Artemis.jpg
    Artemis.jpg
    287,1 KB · Sett: 292
Har akkurat bestilt meg ingredienser til denne oppskriften:
Irish Red Ale

Statistics
Volume: 15 liters
OG: 1050
FG: 1012
Alcohol: 5 % by vol.
Colour: 31 EBC (Copper / reddish brown)
Bitterness: 31 IBU
BU/GU: 0.62
Fermentables
73% Maris Otter Pale Malt 2650 grammes
22% Vienna 800 grammes
4% Crystal Malt 135 150 grammes
1% Roasted Barley 50 grammes

Mash schedule: 67 degrees for 60 minutes

Hops
Fuggle 4.0% alpha 40 grammes 60 minutes
East Kent Golding 4.4% alpha 10 grammes 15 minutes
Fermentation
Yeast: Safale S-04
Fermented at 20 degrees C for 14 days.
Fermented at 20 degrees C for 14 days.
 
Irish red ale må jo være perfekt til denne anledningen.
Har hatt ett par brygg med kanadisk lønnesirup.

Brukte dette i hovedsak til karboneringen av flaskene.
Det gir lite eller ingen smak fra seg. Og det er dyrt.
Men dersom du har budsjett til det så er det bare å go-for-it  :)
 
Perfekt!!
Slike gode innspill er grunnen til at det er så bra å ha ett sterkt forum i ryggen!

En Irish Red Ale med Lønnesirup burde bli ett spennende og kreativt brygg.

Hvor mye lønnesirup må jeg bruke for at det skal kjennes ett hint i det ferdige brygget?
Risikerer jeg at gjæra spiser opp all den deilige lønnesmaken?

I dette prosjektet bekymrer jeg meg ikke over kostnadene i like stor grad som jeg pleier.
Jeg kan kjøpe veldig mye sirup for det den valpen skal ha av "ekstrautstyr" (slikt som bånd, bur, ny seng osv).

Jeg kunne kjøpt store deler av en Speidel_20 istedenfor valp, men Øverstkommanderende-i-Heimen mener at vi har mer bruk for en ny hund enn en Speidel...
Tror egentlig hun har rett i det :)
 
Odland skrev:
I forhold til ny bikkje er det billig ;)
True true.
Men nå er det vel ikke snakk om enten eller.
Ny valp, div utstyr osv + lønnesirup blir en del.

Men, først av alt. Hvor mye tenker du å brygge? :)
 
Litt som Ole Brumm; "Ja takk, begge deler" :)

Jeg regner med å sette 2x25L (en om gangen) da blir det passelig med flasker til oppdretter (som vi kjenner godt), og jeg får en hyggelig mengde nye flasker i kjellern.

Hvis resultatet blir bra kan det jo hende at oppskriften finnes fram ved jevne mellomrom....
Hvis det er en enorm suksess, og alle som har Toller "må" ha slikt brygg, får jeg benytte anledningen til å skaffe meg en Speidel_50 :D

Ole: selvfølgelig kommer jeg bortom med oppskriften, men det er sannsynligvis kakao i koppen så sant maskina er i stand til å levere.
 
Kom gjerne med oppdateringer på hvordan dette går! Og apropos hund og øl...
 

Vedlegg

  • Unix2.jpg
    288,4 KB · Sett: 146
Tilbake
Topp