Kenneth N
Norbrygg-medlem
Skal hjelpe en kompis med sitt andre brygg (første allgrain) om 2 uker, og jeg fikk i oppdrag å lage en oppskrift til en amerikansk IPA. Men har igrunn bare laget 2 IPA'er, så tenkte å rådføre meg litt. Likte godt Amarillo i sommerøllet mitt, og Citra er fortsatt god i min Oat Wine.
Slik oppskriften ser ut nå:
Vol: 20 liter i bøtta
OG: 1064
IBU: 61,4 (Tinseth)
89,3 % Pale Ale Maris Otter - 5 kg
5,4 % Caramalt (30 EBC) - 300 g
5,4 % sukker - 300 g
40 gram Citra 60 min
30 gram Citra 5 min
40 gram Amarillo 5 min
30 gram Amarillo tørrhumle 7 dager
30 gram Citra tørrhumle 7 dager
Gjær: 1 pakke Safale US-05
Justere vann til ca 175 SO4, 75 Ca, 25 Cl, 15 Na og 30 HCO3
Mer eller mindre humle? Går igrunn bare ut ifra at Citra og Amarillo passer bra sammen.
Slik oppskriften ser ut nå:
Vol: 20 liter i bøtta
OG: 1064
IBU: 61,4 (Tinseth)
89,3 % Pale Ale Maris Otter - 5 kg
5,4 % Caramalt (30 EBC) - 300 g
5,4 % sukker - 300 g
40 gram Citra 60 min
30 gram Citra 5 min
40 gram Amarillo 5 min
30 gram Amarillo tørrhumle 7 dager
30 gram Citra tørrhumle 7 dager
Gjær: 1 pakke Safale US-05
Justere vann til ca 175 SO4, 75 Ca, 25 Cl, 15 Na og 30 HCO3
Mer eller mindre humle? Går igrunn bare ut ifra at Citra og Amarillo passer bra sammen.