Hjelp med å hjelpe (Am IPA)

Kenneth N

Norbrygg-medlem
Skal hjelpe en kompis med sitt andre brygg (første allgrain) om 2 uker, og jeg fikk i oppdrag å lage en oppskrift til en amerikansk IPA. Men har igrunn bare laget 2 IPA'er, så tenkte å rådføre meg litt. Likte godt Amarillo i sommerøllet mitt, og Citra er fortsatt god i min Oat Wine.

Slik oppskriften ser ut nå:

Vol: 20 liter i bøtta
OG: 1064
IBU: 61,4 (Tinseth)

89,3 % Pale Ale Maris Otter - 5 kg
5,4 % Caramalt (30 EBC) - 300 g
5,4 % sukker - 300 g

40 gram Citra 60 min
30 gram Citra 5 min
40 gram Amarillo 5 min
30 gram Amarillo tørrhumle 7 dager
30 gram Citra tørrhumle 7 dager

Gjær: 1 pakke Safale US-05

Justere vann til ca 175 SO4, 75 Ca, 25 Cl, 15 Na og 30 HCO3


Mer eller mindre humle? Går igrunn bare ut ifra at Citra og Amarillo passer bra sammen.
 
Det eneste jeg lurer på er hvorfor bruke sukker i denne oppskriften?
Safale 05 klarer vell fint å få gjæret denne godt ut
 
Tanken var å presse ned FG med 2-3, men bruke caramalten for litt farge og smak. Leste på bloggen til Michael Tonsmeire at det kunne være et poeng i en IIPA. Men kanskje mindre viktig i en vanlig IPA?
 
Med en så liten mengde sukker vil det i alle fall ikke skade, selv om det ikke trenger være nødvendig. Du kan like gjerne bruke lav mesketemperatur.
 
Tilbake
Topp